Захвалност Џону Малковичу на промоцији српског туризма

Захвалност Џону Малковичу на промоцији српског туризма

09/08/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић присуствовала је синоћ извођењу представе „Паклена комедија – исповест серијског убице“ са легендом светске кинематографије Џоном Малковичем у главној улози, у Феликс Ромулијани, у оквиру Зајечарског културног лета и Арт Линк фестивала.

 

Министарка je захвалила Малковичу на заинтересованости и жељи да наступа у Србији. Она је истакла значај његовог наступа за промоцију српског туризма, културе и имиџа наше земље у свету, изразивши уверење да ће његово гостовање учинити Феликс Ромулијану и саму Србију још видљивијом на културно-туристичкој мапи Европе.

Познати филмски и позоришни глумац захвалио је на топлој добродошлици и прилици да по други пут наступа у Србији – пре две године на ФЕСТ-у, а сада у оквиру европске турнеје, у јединственом амбијенту древног римског града из 3. века, истакавши позитивне импресије које је стекао.

Представу „Паклена комедија – исповест серијског убице“ у режији Михаела Штурмингера, извели су Џон Малкович, сопрани Чен Реиз и Сузан Лангбејн са оркестром Бечке академије, Вроцлавски барокним оркестром и диригентом Мартином Хаселбеком.