Отворен део обилазнице око Зрењанина

Отворен део обилазнице око Зрењанина

09/08/2022 Off By BERB

Foto: MGSI/Đ.K.

 

Поносан сам што смо успели да завршимо и четврти сектор Обилазнице око Зрењанина, јер као што је већ познато обилазнице су кључне за потпуно измештање теретног саобраћаја из града, што уједно представља и смањену емисију штетних гасова, али и добар предуслов за развој индустрије, изјавио је данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић након пуштања у саобраћај деонице Обилазнице око Зрењанина.

Није случајност што смо убрзали радове на овој обилазници и у плану је да на пролеће почнемо са радовима и на петом сектору чија је дужина нешто краћа од четири километр, а са комплетно завршеном обилазницом теретни саобраћај заиста изместимо из града, рекао је Момировић.
Министар Момировић је додао да је циљ Владе Републике Србије и председника Ачлександра Вучића да Зрењанин буде индустријски центар не само Војводине, већ и читаве Србије.
„Очекујем да ће се изградњом Обилазнице око Зрењанина и уз планирани ауто-пут дуплирати економија у овом граду, која би тиме постала мотор развоја наше земље, и ми се нећемо зауставити док то и не урадимо“, закључио је Момировић.
Отварањем деонице Обилазнице око Зрењанина присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је том приликом објаснио колика је важност овог пројекта.
„То је нова развојна шанса града, смањени број возила у граду, мање загађења, гужва и хабања градских улица и верујем да ћемо заједно са Владом Републике Србије, ресорним министарством и са ЈП „Путеви Србије“ дочекати да завршимо и последњу деоницу“, навео је градоначелник Салапура.
Укупна дужина Обилазнице око Зрењанина износи 15 км и омогућиће потпуно измештање транзитног саобраћаја из градског језгра који сада долази из правца Новог Сада, Кикинде, Сечња, Српске Црње и са неколико локалних путева.
Након пуштања у саобраћај Обилазнице око Зрењанина, министар Момировић је присуствовао радном састанку са представницима града Зрењанина, а главне теме састанка су биле наставак последње фазе изградње обилазнице као и почетак градње ауто-пута.