Србија домаћин Генералне скупштине CEN/CENELEC 2023. године

Србија домаћин Генералне скупштине CEN/CENELEC 2023. године

02/08/2022 Off By BERB

Република Србија биће домаћин Генералне скупштине европских организација за стандардизацију CEN-CENELEC, која ће бити одржана у јуну 2023. године у Београду.

 

Институт за стандардизацију, под капом Министарства привреде, искористиће ову прилику да ближе упозна представнике 34 земаља чланица CEN-CENELEC са српском стандардизацијом, али и да представи нашу земљу као атрактивну дестинацију за инвестиције.

Промотивним спотом који је приказан на овогодишњој Генералној скупштини европских организација за стандардизацију CEN и CENELEC у Прагу, промовисана је широка понуда и култура наше земље и званично је најављено одржавање овог догађаја у Србији.

Видео материјал припремљен је уз подршку пројекта „ЕУ за Србију – подршка безбеднијим производима“ у оквиру компоненте која обухвата промоцију стандардизације и актуелну кампању у циљу подизања свести потрошача и привредних субјеката о прописима, стандардима и најбољим праксама усклађеним са европским правилима.
Овај пројекат Министарства привреде намењен је унапређењу система инфраструктуре квалитета.

Институт за стандардизацију Србије је једино национално тело за стандардизацију Републике . Оснивач Института је Влада Републике Србије а спот који најављује Генералну скупштину европских организација за стандардизацију у Београду налази се на Јутјуб каналу ИСС на линку https://www.youtube.com/watch?v=O-IPdCE8yZg .