Србија упућује Словенији помоћ у гашењу пожара

Србија упућује Словенији помоћ у гашењу пожара

22/07/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

„По наређењу председика Републике Србије Александра Вучића, Република Србија данас упућује помоћ Словенији у гашењу пожара који је захватио подручје те земље.

По налогу министра унутрашњих послова Александара Вулина, 13 представника Министарства унутрашњих послова, Хеликоптерске јединице и Сектора за ванредне ситуације са два хеликоптера „Аgusta Bell 212“ капацитета од по 1,5 тоне воде, од данас биће ангажовано на гашењу великог пожара у Словенији, на Реншком врху.
Уверен сам да ће припадници МУП-а Србије Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице дати свој пун допринос у борби против ватрене стихије и спасавању људи и њихове имовине, баш као што су то учинили и прошлог лета у Грчкој, Македонији и нашој братској Републици Српској. Желим још једном да истакнем да је МУП Србије на челу са министром Вулином поносан на своје ватрогасце-спасиоце и припаднике Хеликоптерске јединице који у часу невоље увек покажу изузетну храброст и пожртвованост”, поручио је в.д. начелника Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић.