KUDA NA ODMOR:BRITANSKA VLADA OBJAVILA KARTU RIZIČNIH PODRUČJA

KUDA NA ODMOR:BRITANSKA VLADA OBJAVILA KARTU RIZIČNIH PODRUČJA

01/07/2015 Off By

Zemlje u kojima postoji najveća opasnost od napada na turiste su Španija, Francuska, Turska, Tunis i Egipat


tunis

Agencije

POSLEDNJI teroristički napadi koji su se dogodili u Francuskoj i Tunisu, kao i sve češće pretnje militanata o mogućim napadima, mnogi su već otkazali svoja putovanja u neke od zemalja u kojima su želeli provesti svoj godišnji odmor.

Zbog najmanje 30 Britanaca koji su stradali u Tunisu prošlog petka, britanska je vlada izdala kartu upozorenja od mogućih terorističkih napada. Na karti su označene zemlje u kojima postoji mogućnost od terorističkog napada.
Zemlje u kojima postoji najveća opasnost od napada na turiste su Španija, Francuska, Turska, Tunis i Egipat.
Zona sa srednjim stepenom rizika od napada na teroriste uključuje Nemačku, Italiju i Grčku. Britanska vlada napominje kako je u tim zemljama moguć napad na turiste iz Velike Britanije zbog konflikata u Iraku i Siriji.
Vlada je posebno zabrinuta za one koji nameravaju da putuju na područje južnog Sinaja na kojem svakodnevno raste broj kriminalnih radnji i teroristički napadi koji neretko završavaju sa smrću snaga bezbednosti koje pokušavaju da uvedu red.
Na popisu stranih zemalja koje Britanci vole da posećuju našlisu se Tajland i Kambodža.
Prema prognozama britanske vlade u Španiji postoji iznimno velika mogućnost od napada na turiste, osobito one britanske nacionalnosti, a osim Španije na visokom mestu nalazi se i Izrael.
Zbog sukoba na području Gaze, ne savetuje se putovanje u Izrael. Sve one koji ne mogu izbeći ovo područje upozoravaju kako se ni u bilo kom slučaju ne smeju da se približavaju granici između Izraela i Libana.
Napominju i kako na području Gaze, kao i duž egipatske granice postoji velika mogućnost od otmica.<


TURIZAM

kopaonik3TURISTIČKA STATISTIKA: SVE VIŠE TURISTA U SRBIJI

  Mereno brojem ostvarenih noćenja, domaći gosti su najviše boravili u planinskim mestima (44 posto), zatim slede banjska mesta (28 posto) itd. Inostrani gosti najviše su boravili u Beogradu (53 posto), zatim slede ostala turistička mesta (17 posto) itd. PREMA podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar – maj 2015. godine u Srbiji boravilo je ukupno 894.630 turista, što je za 14 posto više u odnosu na period januar – maj 2014. godine. Domaćih turista bilo je 514.078 (15

zene-napoljuSEOSKI TURIZAM: ŽENE MAGLIĆA IZLOŽILI SVOJE RUKOTVORINE

Udruženje žena Maglića je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2009. godine radi unapređenja položaja žena putem edukacija radi njihovog ekonomskog osnaživanja, zaštite ženskih ljudskih prava, unapređenja uslova za zaštitu životne sredine i očuvanja kulturnih i duhovnih vrednosti i negovanja narodnih običaja i tradicije