Отворена Квантна соба за особе са инвалидитетом у Крушевцу

Отворена Квантна соба за особе са инвалидитетом у Крушевцу

12/07/2022 Off By BERB

Foto: MINRZS

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић присуствовале су данас отварању Квантне собе у Дневном боравку за децу, младе и одрасле са интелектуалним тешкоћама у Крушевцу, за чије опремање је Министарство издвојило близу 900.000 динара.

 

„Министарство континуирано подржава рад свих удружења и савеза особа са инвалидитетом на територији Србије, а када је у питању град Крушевац, у претходној и овој години, за активности 10 удружења определило је укупно преко пет милиона динара“, навела је министарка.

Кисић је истакла да је прошле године, уз подршку Министарства, а у сарадњи са Удружењем грађана „Старт за децу” кроз пројекат „Бајка на таласима“ Квантна соба отворена и у Лесковцу у Школи за основно и средње образовање „11. октобар” и да је Министарство, на основу одличних резултата терапије и задовољство корисника, покренуло опремање овакве собе и у другим градовима, као што је Крушевац.

Директорка Дневног боравка за децу, младе и одрасле са интелектуалним тешкоћама Невена Лазаревић захвалила је Министарству на подршци и истакла да ова соба неће бити намењена само деци и особама са инвалидитетом који користе овај боравак, већ и осталим грађанима Крушевца.

Градоначелница Крушевца Јасмина Палуровић навела је да је отварање Квантне собе прави пример добре сарадње Министарства и Града Крушевца.

Председник удружења „Старт за децу“ Александра Грдинић захвалила је свима на интересовању за пројекат и подршци Министарства за реализацију. Према њенима речима, Квантна соба представља најсавременији облик терапије нано технологијом који може да се користи уз све конвенционалне терапије.