MADRID: ZAPLENJENO PREKO TRI TONE KOKAINA

MADRID: ZAPLENJENO PREKO TRI TONE KOKAINA

30/06/2015 Off By

Ova akcija je pokazala opredeljenost Srbije da pitanje bezbednosti rešava zajedno sa partnerima na globalnom nivou. Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović insistira da srpska policija međunarodnu saradnju ostvaruje na najvišem nivou. Rezultati naše zajedničke akcije su izuzetni, pre svega, po količinama zaplenjenih narkotika, gotovog novca, kao i broja uhapšenih osoba izjavila je danas u Madridu Dijana Hrkalović, zamenica šefa Kabineta ministra Stefanovića


hrkalovic

Biro za saradnju s medijimaMUP-a

 

U VIŠE efikasnih akcija policija osam zemalja, u kojoj su učestvovali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, zaplenjeno je tri ipo tone kokaina, 10 miliona evra u gotovini i uhapšeno 69 osoba osumnjičenih za trgovinu narkoticima, izjavila je danas u Madridu Dijana Hrkalović, zamenica šefa Kabineta ministra unutrašnjih poslova.

Rezultat je ostvaren zajedničkim radom srpske, britanske, nemačke, španske, portugalske, australijske, hrvatske i crnogorske policije.
“Ova akcija je pokazala opredeljenost Srbije da pitanje bezbednosti rešava zajedno sa partnerima na globalnom nivou. Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović insistira da srpska policija međunarodnu saradnju ostvaruje na najvišem nivou. Rezultati naše zajedničke akcije su izuzetni, pre svega, po količinama zaplenjenih narkotika, gotovog novca, kao i broja uhapšenih osoba”, istakla je zamenica šefa Kabineta.
Hrkalovićeva je između ostalog navela i da je iskazan visok nivo profesionalnosti, upornosti i sposobnosti da se na pravi način obrade dobijene informacije. Metodologija korišćena u radu u mnogim aspektima bila je inovativna i poslužiće na budućim predmetima.
“Sve informacije dostavljane su preko oficira za vezu Nacionalnoj kriminalističkoj agenciji Velike Britanije, kao glavnom koordinatoru. Istovremeno sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, korišćenjem specijalnih istražnih metoda, počelo se sa prikupljanjem dokaza, kao i vođenjem finansijskih istraga protiv osoba obuhvaćenih obradom”, kazala je zamenica šefa Kabineta.
Hrkalovićeva je dodala da se Srbija bespoštedno bori protiv organizovanih kriminalnih grupa koje su uspele da razviju mrežu trgovine drogom kako na prostoru Južne Amerike, tako i u zemljama Zapadne Evrope i stvore organizacije koje ne poznaju verske, nacionalne, kulturološke ili bilo kakve druge barijere.
“Imajući u vidu da je trgovina narkoticima jedna od najvećih pošasti savremenog društva, jasno je da joj se samo jakom regionalnom i međunarodnom saradnjom može stati na put. Razmena podataka na svim nivoima od nacionalnog, preko regionalnog, do međunarodnog, može dovesti do velikih zaplena, razbijanja organizovanih kriminalnih grupa i oduzimanja velike imovine. Srbija prema rezultatima ostvarenim u oblasti borbe protiv narko-dilera predstavlja lidera u regionu zapadnog Balkana. Kvalitet rada i stručna osposobljenost srpskih policajaca uklapa se sa visokim međunarodnim strandardima koji postoje na polju borbe protiv trgovine narkoticima”, naglasila je Hrkalovićeva.
Na konferenciji za novinare u Madridu posebno je istaknut doprinos Nacionalno-kriminalističke agencije Velike Britanije i policije Španije.<


KRIMI

Saobracaj-auto-put-nema-guzve-620x350UHAPŠENO OSAM RUMUNSKIH PREVARANATA

  Sumnja se da su, sa dva automobila marke „mercedes“ nemačkih registarskih oznaka, zaustavljali vozila u zaustavnoj traci,

 

 

hpšenjaUHAPŠENI ZBOG ZLOUPOTREBA OVLAŠĆENJA U PRIVREDI

Osumnjičeni se terete da su, od juna 2008. godine do avgusta 2010. godine, oštetili Privredno društvo „Neimar“ A.D.

 

.

490x370_obijanje-badnjevacUHAPŠEN OBIJAČ LOKALA I POSLOVNIH PROSTORA

Postoje osnovi sumnje da je M.M. u noćnim satima pajserom otvara vrata lokala i poslovnih prostora i iz

 

pol-stefanovicUHAPŠEN PODMIĆENI SUDIJA

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je B.B.,