BEČ: KONFERENCIJA O BORBI PROTIV TERORIZMA

BEČ: KONFERENCIJA O BORBI PROTIV TERORIZMA

30/06/2015 Off By

Predstavnici 57 država članica OEBS, tokom dva dana održavanja Konferencije o borbi protiv terorizma diskutovaće o trendovima i dinamici regrutovanja stranih boraca, kao i metodologiji suprotstavljanja ovoj pojavi u regionu


terorizam

Biro za saradnju s medijima MUP-a

DRŽAVNI sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Aleksandar Nikolić, izjavio je danas u Beču na OEBS – ovoj konferenciji o borbi protiv terorizma, da vreme u kome živimo karakteriše povećana nesigurnost, koju izazivaju brutalno terorističko nasilje, ekstremizam i radikalizacija globalnih razmera.

Nikolić je ocenio da je za uspešnu borbu protiv ovog zla neophodno jačanje partnerstva državnih organa sa civilnim društvom, verskim zajednicama i lokalnom samoupravom.
„Srpsko predsedavanje čvrsto veruje u snagu mladih ljudi u odnosu prema rizicima terorističke radikalizacije i regrutovanja“, rekao je Nikolić na konfereniciji koju je otvorio zajedno sa generalnim sekretarom OEBS-a Lambaertom Zanijerijem.
Predstavnici 57 država članica OEBS, tokom dva dana održavanja Konferencije o borbi protiv terorizma diskutovaće o trendovima i dinamici regrutovanja stranih boraca, kao i metodologiji suprotstavljanja ovoj pojavi u regionu.
Važnost teme potvrđuju i poslednji događaji u Tunisu, Francuskoj i Kuvajtu i ocene Evropske unije da je potrebno dostići civilizacijsko jedinstvo bez obzira na verske razlike u cilju zaštite bezbednosti i sloboda građana.<


DOGAĐAJI