Интензивна сарадња Србије и РС на реформи јавне управе

Интензивна сарадња Србије и РС на реформи јавне управе

04/07/2022 Off By BERB

Foto: Sanja Knežević

 

Mинистарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић и министарка управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић оцениле су да је, у претходних годину дана, постигнут висок степен сарадње министарстава на чијем су челу.

 

Након данашњег састанка у Бања Луци, на коме се, између осталог, разговарало о реализацији Акционог плана за спровођење Меморандума о сарадњи ресорних министарстава Републике Српске и Републике Србије, министарка Обрадовић је поручила да је задовољство грађана Србије и Републике Српске квалитетом живота у локалним заједницама и услугама које им јавна управа пружа једино мерило успеха и циљ ка којем заједнички треба тежити.

Нас две смо показале како две жене на челу министарстава која имају пред собом велики посао – реформу јавне управе, могу да убрзају и интензивирају сарадњу, поручила је Обрадовић.

Обрадовић и Јујић изразиле су задовољство интензивном сарадњом запослених у министарствима и испуњеношћу циљева из Акционог плана за 2021/2022. годину, као и разменом искустава и добрих пракси у области система реформе јавне управе Србије и Републике Српске.

Сусрет две министарке је трећи по реду у последњих годину дана, који је уследио након што су две Владе одржале заједничку седницу у Источном Сарајеву маја прошле године, а министарка Јујић посетила Србију крајем 2021. године.