Naši talenti na Baletskom seminaru u Gradskom teatru Krfa

Naši talenti na Baletskom seminaru u Gradskom teatru Krfa

01/07/2022 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković/Foto: Miša Obradović za Nacionalnu fondaciju za igru

 

U organizaciji Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i Skupštine grada Krfa, od 5-12 jula se održava intenzivni letnji kurs baleta i savremene igre u Gradskom teatru Krfa.

 

Učenici Baletske škole Nacionalne fondacije za igru iz Beograda i učenici Baletske škole iz Novog Sada učestvovaće na ovom seminaru, u cilju profesionalnog usavršavanja.

Časove baleta vodiće Tibor Zolt, čuveni pedagog Baletske akademije iz Beča, dok će časove savremene igre voditi Bojana Mitrović, solistkinja nemačke trupe Tanzmainz.

Prethodne dve godine bile su izazovne i teške za sve mlade igrače, a najveći problem predstavljalo je potpuno odsustvo motivacije, odnosno nastupa, takmičenja, mogućnosti za usavršavanje i odmeravanje uz vršnjake iz drugih umetničkih škola.

Zahvaljujući Nacionalnoj fondaciji za igru, uz podršku kompanije Telekom i beogradske Opštine Stari Grad, ukupno dvadeset beogradskih i novosadskih baletskih talenata, dobili su priliku za dragocenim radom sa vrhunskim stručnjacima, u novom okruženju i uslovima, što može biti ključna prekretnica za njihovu dalju karijeru.

Poslednji dan ovog kursa, otvoren je za publiku.