Sastanak sa predsednikom Vlade Crne Gore

Sastanak sa predsednikom Vlade Crne Gore

29/06/2022 Off By BERB

Foto: Prrdsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, sa kojim je razgovarao o političkim odnosima dveju zemalja, ekonomskoj saradnji i investicijama, kao i o poljoprivredi i snabdevanju hranom.

 

„Hoću da zahvalim predsedniku Vlade Crne Gore Dritanu Abazoviću i ministrima vlade Crne Gore na poseti Beogradu i Srbiji. Imali smo, čini mi se, veoma dobre i što je najvažnije za ljude u Srbiji i Crnoj Gori, korisne razgovore u različitim sferama i oblastima društvenog života. Govorili smo o našim političkim bilateralnim odnosima, zatim ekonomskoj saradnji, o investicijama i ulaganjima, poljoprivredi i snabdevanju hranom. Razgovarali smo i o energetskim bilansima jednih i drugih, ali i kako možemo jedni drugima da pomognemo na jesen i predstojeću zimu. Čini mi se da su postojala velika politička pitanja koja su nas ponekad razdvajala i danas smo o njima govorili, neka uspeli da na konkretan način i razrešimo. Verujem da je ovo samo početak jedne uspešne saradnje gde, kroz dobro upoznavanje ministara iz Vlade Crne Gore i ministara iz Vlade Srbije može da dođe do još bolje, konkretnije  i uspešnije saradnje u budućnosti“, naveo je predsednik Vučić nakon sastanka i izrazio uverenje da će se postići veliki nepredak u odnosima dveju zemalja.

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zahvalio je predsedniku Vučiću na toploj dobrodošlici i konstruktivnom razgovoru.
„Najviše smo potencirali teme regionalne saradnje. Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje između Crne Gore i Srbije, naročito kada je u pitanju infrastruktura, ali i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili na jutrošnjem sastanku i potvrdili zajedno sa predsednikom. Predsednik Vučić je uspeo da reši još jedno pitanje, koje je značajno za građane Crne Gore, naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini. On je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da se praksa koja je postojala, različitih interpretacija, ispravi, tako da će od 1. jula svi građani Crne Gore, i političari, i poslanici, i predstavnici Vlade, u Srbiju moći da ulaze bez ikakvih restrikcija. I to je pitanje u jednom dobrom duhu rešeno. Nastavićemo intenzivnu saradnju“, izjavio je premijer Crne Gore Dritan Abazović.