Vremeplovom do novca za decu obolelu od raka

Vremeplovom do novca za decu obolelu od raka

24/06/2022 Off By BERB

Foto: Angelina Kacunković

 

NTC balet, plesni klub ASKA i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) organizuju humanitarnu predstavu pod nazivom „Vremeplov“ u subotu 25. juna od 17 časova u Pozorištu „Pinokio“ u Beogradu.

 

„Publika će moći da uživa u stvaralaštvu i mašti male devojčice Anike, koja će nas voditi kroz njen san. Biće tu mnogo smeha, radosti, ali i važnih lekcija koje će naučiti. U drugom delu predstave ćemo oživeti lik Smiljane Mandukić čiji duh živi i danas u mnogim mladim generacijama. Predstavom želimo da poručimo našim malim drugarima koji se bore za život da nisu sami i da je ljubav ta koja nas spaja“, izjavila je balerina Sara Tasić, koja je osnivač plesnog kluba Aska i autor programa sa dr Rankom Rajovićem iz NTC baleta.

Cilj predstave je da svako malo biće dobije svoju bitku i pobedi zlog vuka. Učesnici su balerine iz plesnog kluba ASKA i NTC balerine, uzrasta od tri do sedam godina, a događaj su svojim učešćem podržali i diplomirani baletski plesači Ana Srećković, Natalija Đečević i Danijela Simić.

Svojim nastupom događaj će uveličati i Klub istoriskog plesa, a svoj doprinos predstavi dali su i vokalni izvođač i članica grupe Playade Julijana Vincan, harfistkinja Iva Dimitrijević i violinista Toma Savić.

Predstava traje 45 minuta, a novac od ulaznica, čija je cena 500 dinara, ide u humanitarne svrhe.