Афирмација и развој спорта у полицији

Афирмација и развој спорта у полицији

22/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је у оквиру пројекта “Спорт у полицији 2022”, који реализује Министарство унутрашњих послова са Спортским савезом Србије, присуствовао данас финалној утакмици у баскету другог круга такмичења за регион Београд.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је Министарство унутрашњих послова посвећено афирмацији и развоју спорта у полицији, те да је данас, захваљујући економском напретку државе, Министарство унутрашњих послова у могућности да спорт учини доступним сваком свом припаднику.

„Министарство унутрашњих послова данас је у прилици да спорт учини доступним свим својим припадницима. Хоћу да спорт буде доступан сваком мом полицајцу. Важно ми је да полицијски службеници очувају своје здравље, али ми је исто тако важно да кроз бављење спортом припадници снага безбедности развијају своје способности и вештине”, истакао је министар унутрашњих послова.

„Поносан сам на то што Министарство унутрашњих послова у својим редовима има врхунске спортисте који на домаћим и светским такмичењима освајају изузетне резултате, обарају рекорде и освајају највиша одличја и појединачно и у екипним спортовима, али сам још поноснији на то што се све већи број припадника полиције бави рекреативно спортом. Поред тога што имамо честите, вредне људе, посвећене служби и заштити грађана, имамо и врхунске спортисте који дају најбољи пример нашој деци. Баш зато смо и формирали Спортску јединицу, а од њених припадника очекујем још веће резултате у наредном периоду”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Финални трећи круг такмичења “Спорт у полицији” одржаће се у првој недељи септембра у Врњачкој Бањи у футсалу, баскету, одбојци, атлетици, стрељаштву, џудоу и другим спортским дисциплинама.