Vučić sa najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji

Vučić sa najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji

20/06/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji uručenja ugovora o zaposlenju najuspešnijim diplomcima svih medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji i poručio da je zdravstvo jedan od četiri stuba države, zbog čega je posebno važno da ima sve više mladih koji žele da menjaju Srbiju i jačaju naš zdravstveni sistem.

 

“Do sada ste bili najbolji u svojoj generaciji, imali najviši prosek ocena, pokazali da se razlikujete, da ste ozbiljni, vredni, marljivi, posvećeni svom poslu. Molim vas da tako nastavite, jer ovo što je država učinila nije uvek lako”, rekao je predsednik Vučić i dodao da je pre samo šest godina iz Srbije odlazilo osam puta više lekara, medicinskih sestara i tehničara, nego pre godinu dana.

“To sve govori da smo uradili jednu važnu stvar. Uredili smo javne finansije, imamo više novca i da nije ovog prokletog rata, situacija bi bila mnogo bolja. I pored toga, do kraja godine biće povećanja ne više tako malih plata u zdravstvu”, najavio je predsednik i naveo da mu je posebno drago zbog rasta zarada medicinskih sestara i tehničara, ali i lekara, jer ćemo tako najveći deo njih moći da sačuvamo. 

“Ovo je svojevrsno priznanje za vas, za trud i rad, koje ste zaslužili, ali i dodatna obaveza da uvek budete odgovorni na svakom mestu. Molim vas da budete takvi i da budete posvećeni poslu”, poručio je predsednik Srbije. On je istakao da je zdravstvo jedan od četiri stuba države i da će imati sve veći značaj, te da je država, posle mnogo godina, značajno uložila u bolnice i druge zdravstvene ustanove. 

“Zato je važno da imamo sve više mladih koji žele da, menjajući sebe, menjaju Srbiju i naš zdravstveni sistem nabolje, koji imaju energiju, entuzijazam, veru u sebe i ljubav prema poslu, da pruže najbolje rezultate. Ako smo mogli da budemo zemlja sa ukupno najvećim kumulativnim rastom u Evropi u poslednje dve godine, zašto se u zdravstvu ne bismo pomerili još i pretekli 14-15 zemalja Evrope? Jednu po jednu. Da budemo jedna od prvih 10 u Evropi, ali ne samo sa skupim zdravstvom, već sa onim koje je dostupno svima”, poručio je predsednik i zahvalio mladim zdravstvenim radnicima na dosadašnjim rezultatima.