Појачане активности полиције на сузбијању бесправне сече шума

Појачане активности полиције на сузбијању бесправне сече шума

18/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине, основане по наређењу министра унутрашњих послова Александра Вулина, у циљу сузбијања бесправне сече шума, спроводе појачане контроле шумских подручја на територији Србије, као и појачане контроле возила која превозе дрва.

 

Детаљном контролом, припадници Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине су у току само једног дана, у две одвојене акције на територији Прокупља и Крушевца, пронашли и открили пет камиона која су била натоварена нелегално исеченим стаблима.

Припадници ове недавно формиране јединице, камионе натоварене необележеним стаблима и без поседовања одговарајуће документације, открили су у сарадњи са припадницима полицијских управа у Прокупљу и Крушевцу.

Стабла су одузета и смештена на простор шумских управа ЈП „Србија шуме“, а против тројице возача камиона биће поднете одговарајуће прекршајне пријаве, док је против још двојице поступак у току.

Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине наставиће да ради на откривању и процесуирању свих оних који нелегалном сечом стабала уништавају наше шуме и природу и загађују животну средину.