Висок степен спремности и обучености припадника САЈ-а

Висок степен спремности и обучености припадника САЈ-а

18/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин присуствовао је тактичко-показној вежби припадника Специјалне антитерористичке јединице у ноћним условима, након које је поручио да припадници САЈ-а у континуитету показују висок степен спремности, као и да су по квалитету и обучености у односу на друге антитерористичке јединице далеко испред региона и међу првима у Европи.

 

„Поносан сам кад вас видим тако обучене и опремљене. Све што купујемо и обезбеђујемо за вас, није само са циљем да бисте ефикасно извршили задатак, већ и због тога да бисте се здрави и неповређени вратили са њега, да бисте ви били безбедни. Свака нова техника и опрема која може да нам помогне у томе да сачува ваш живот и ваше здравље није скупа и зато ћемо наставити да вас интензивно опремамо и обучавамо, да подмлађујемо састав и да имамо што већи пријем нових, способних људи“, рекао је министар полиције Александар Вулин, истичући да ће наша држава на чијем је челу председник Александар Вучић наставити да улаже у опрему и обуке својих специјалних јединица.

„Ви морате да будете увек најбољи, а конкуренција у вашој јединици је увек на највишем нивоу. Од других европских антитерористичких јединица све мање се разликујемо по опреми, али са поносом могу да кажем да смо по квалитету и обучености припадника далеко испред региона и међу првима у Европи“, поручио је министар полиције Вулин, оценивши да су се припадници САЈ-а у тактичко-показној вежби у ноћним условима показали потпуно спремни и обучени, једнако добро као у дневним условима.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин тактичко-показну вежбу припадника САЈ-а оценио је врло добром.

„Учинићемо све да ваша јединица буде још опремљенија, још снажнија и ефикаснија, да имате још боље услове за извршавање задатака како у дневним, тако и у ноћним условима, а вама, припадницима Специјалне антитерористичке јединице, хвала на посвећености, упорности, марљивости и спремности да увек и на сваком месту поднесете највећу жртву за своју државу и народ, ви сте наш стуб и ослонац у очувању мира и стабилности”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а су у тактичко-показној вежби приказали како изгледа рад оперативног штаба у командном возилу, као и извршавање блокаде простора и оперативно-тактичке мере и радње приликом уласка у забарикадиран објекат у циљу лишавања слободе диверзантско-терористичке групе.