Vučić prisustvovao otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda

Vučić prisustvovao otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda

15/06/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju sektora B5 obilaznice oko Beograda, deonica petlja Orlovača – tunel Straževica i tom prilikom izjavio da ulaganja u infrastrukturu imaju ključnu ulogu za razvoj svake ekonomije, kao i da se Srbija, uprkos ovim teškim vremenima, i dalje razvija i ide napred.

 

Tome u prilog, kako dalje navodi, ide i podatak da se u ovom trenutku u našoj zemlji gradi 574 kilometara najmodernijih autoputeva, brzih saobraćajnica i obilaznica oko velikih gradova.

Predsednik Srbije je najavio da će cela obilaznica do Bubanj Potoka biti završena do kraja marta 2023. godine.
„Drevna kineska mudrost kaže da ako želite da se obogatite, prvo izgradite put. Ta poslovica najbolje definiše razvoj Srbije prethodnih godina. Intenzivno smo investirali u gradnju puteva, a u tome smo imali podršku naših prijatelja iz Kine i Azerbejdžana. Bez izgradnje, bez novih puteva, pruga i aerodroma ne bismo mogli da imamo ovakvu stopu privrednog rasta“, naveo je predsednik Vučić zahvalivši građanima i svima onima koji imaju jasnu viziju napretka naše zemlje.

Predsednik Vučić je takođe napomenuo da je danas otvoren novi najmoderniji tunel od čak 760 metara, koji je u ravni sa novijim švajcarskim tunelima, a mnogo bolji od onih koji su u Švajcarskoj izgrađeni pre dvadesetak godina.

Naglašavajući da će novi deo obilaznice od Orlovače do Straževice biti pušten u saobraćaj danas oko 19 časova, predsednik Vučić je pozvao građane da tuda prođu i vide kako Srbija realizuje velike i značajne projekte, iako „bukti“ rat ne samo na istoku Evrope, već i u celom svetu.
“Srbija ima snage da gradi i radi, kao i da otvara nove puteve. Nikad u svojoj istoriji nismo gradili 10 autoputeva i brzih saobraćajnica. Morate da budete ponosni na svoju zemlju i svoje graditelje”, poručio je predsednik Vučić navodeći da Srbija mora još puno da uradi do veoma teške zime koja nam predstoji, ne bi li obezbedila pristojna i još bolja primanja, kao i dovoljno hrane i energenata za sve građane.