Херојски подвиг зајечарских ватрогасаца вредан дивљења

Херојски подвиг зајечарских ватрогасаца вредан дивљења

15/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин састао се данас у седишту Министарства унутрашњих послова са двојицом ватрогасаца-спасилаца, Сашом Лалићем и Андријом Трифуновићем, који су прекјуче у Зајечару брзом реакцијом спасили живот трогодишњем дечаку након што је упао у шахт са водом дубине око четири метра.

 

Министар полиције Александар Вулин похвалио је припаднике Ватрогасно-спасилачке чете у Зајечару, поручивши им да су они истински хероји и да је њихов чин спасавања дечака вредан дивљења.

„Знам да ви за свој рад не тражите ни награде, ни признања, али подвиг који сте учинили, вредан је сваке пажње и дивљења. Знам да је за вас највећа награда и признање спасен људски живот, баш као што знам да спасавање трогодишњег детета није ваш први и једини подвиг. Ви сте доказ да ово министарство чине добри, вредни, хумани и честити, храбри људи, спремни да учине све да спасу туђ живот, неретко ризикујући сопствени. И управо та врста посвећености и бриге за другог човека, српске полицајце и ватрогасце чини посебним и изузетним. Постоје много бројније и развијеније полиције, постоје много опремљеније ватрогасне јединице, али нити једна полиција света или Сектор за ванредне ситуације нема овако храбре и вредне људе као што их имамо ми. Будите уверени да су све ваше колеге у Министарству унутрашњих послова поносне на вас, баш као и читав српски народ“, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, захваливши се још једном ватрогасцима на њиховом херојском чину спасавања и реанимације трогодишњег детета у Зајечару.

Ватрогасцима-спасиоцима Лалићу и Трифуновићу, који свакодневно у раду показују приврженост према свом позиву, ово није прва интервенција у којима су се истакли и показали завидну храброст. Ватрогасац-спасилац Саша Лалић је заједно са својим колегама учествовао у спасавању радника који је био затрпан земљом након што је упао у канал, док је његов колега Андрија Трифуновић учествовао у интервенцији гашења пожара већег обима у једној индустријској фирми за прераду секундарних сировина, када је ефиксном акцијом са осталим колегама спречено даље ширење пожара.

Ватрогасци-спасиоци Саша Лалић и Андрија Трифуновић биће новчано награђени од стране министра полиције Александра Вулина.