Интензивирање активности у борби против криволова

Интензивирање активности у борби против криволова

10/06/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, новоформиране Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштите животне средине која је образована на иницијативу министра полиције Александра Вулина, заједно са колегама из Полицијске управе у Панчеву, у сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Смедереву, поднеће кривичну пријаву против четрдесетдвогодишњег мушкарца из Белегиша, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело незаконит лов.

 

Он се терети да је ноћас, без дозволе и за време ловостаја у ловишту Војводина шума у Делиблатској пешчари, одстрелио кошуту која је, како се сумња, била у стеоном стању.

„Изборићемо се са криволовом у Србији. Наша ловишта и наша дивљач су наше богатство и припадају свима. Држава се по први пут на овако организован начин бори против криволова који ће бити искорењен. Шуме и ловишта неће бити простор на коме неко може без икакве дозволе и реда и у време ловостаја да врши лов на нашу дивљач и да угрожавањем и нарушавањем природе и нехуманим односом према дивљачи, остварује профит и зараду. Јединица за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине појачаће свој рад и надзор у свим местима у Србији која су предвиђена за лов, а свако ко одстрели дивљач мимо прописаних закона и правила и без дозволе биће строго кажњен. Криволовци су посебно на мети српске полиције “, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Полицијски службеници одузели су од осумњиченог одстрељену дивљач, две пушке са термовизијским нишаном, муницију, путничко возило и мобилни телефон.

Против четрдесетдвогодишњег мушкарца биће поднета кривична пријава надлежном тужилаштву.