Идеје младих отварају нове путеве за унапређење туризма Србије

Идеје младих отварају нове путеве за унапређење туризма Србије

10/06/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић састала се у Београду са кандидатима који ће представљати нашу земљу на првом Глобалном туристичком самиту (GYTS) за младе у граду Соренто, у Италији.

 

Ана Николић и Петар Шекуларац који ће од 27. јуна до 3. јула ове године боравити у Соренту испред Републике Србије и Министарства трговине, туризма и телекомуникација, разговарали су са министарком Матић о својим досадашњим успесима и очекивањима од предстојећег пута.

Како Глобални туристички самит обухвата низ догађаја који ће представницима младих из целог света омогућити да износе и размењују идеје, визије и предлоге за будућност одрживог туризма у оквиру Агенде за одрживи развој 2030, Матић је нагласила да је веома важно охрабрити и подржати наше представнике.

Министарка је навела да су нам потребне нове идеје, погледи и увиђања о туризму, и изразила уверење да ће Ана и Петар својим оригиналним размишљањима, вредним радом и дружењем са кандидатима из других земаља представити Србију у најбољем светлу.

Као чланица Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), специјализоване агенције УН задужене за промоцију одговорног, одрживог и универзално доступног туризма, Србија активно учествује у иницијативама које UNWTO спроводи ради унапређења светског туризма.

Анa Николић и Петар Шекуларац изабрани су да буду представници Републике Србије на Глобалном омладинском туристичком самиту, на основу јавног позива за избор кандидата Министарства трговине, туризма и телекомуникација.