Bugarski novinari i turizam Srbije

Bugarski novinari i turizam Srbije

10/06/2022 Off By BERB

Foto: Milan Stojaković

 

U organizaciji Turističke organizacije Srbije, u periodu od 31.05. do 10.06.2022., gosti srpskih turističkih destinacija bili su novinari iz Bugarske.

 

Predstavnici producentske kuće „Televison Travel Series“ iz Bugarske obilazili su lokacije i pravili video materijale. Tom prilikom obišli su nekoliko gradova u Srbiji, pa je pored Beograda domaćin inostranim novinarima bio i Novi Sad, Sremski Karlovci, Bačka Topola, Golubac, Donji Milanovac, Užice, Bajina Bašta, Soko banja i mnogi drugi. Zabeleženi su autentični predeli Srbije, arheološka nalazišta, manastiri, seoska domaćinstva, tvrđave…

Cilj obilaska srpske turističke ponude je stvaranje video materijala koji će biti iskorišćen kako bi se napravio serijal od 5 epizoda. Materijal će, kada bude objavljen, biti moguće preuzeti sa sajta http://bezbagaj.com/, a koji će služiti za dalju promociju Srbije kao turističke destinacije. Pored navedenih destinacija serijal će sadržati i Uvac, Ledenu i Stopića pećinu, vodopad Gostilje, Srebrno jezero, Zlatibor i Taru.