Дијалогом са младима до унапређења омладинске политике

Дијалогом са младима до унапређења омладинске политике

07/06/2022 Off By BERB

Foto: mos.gov.rs

 

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић председавао је 19. седници Савета за младе, на којој су чланови тог савета информисани о најважнијим реализованим активностима и постигнутим резултатима у области омладине између две седнице Савета.

 

Теме Седнице биле су и активности које су се спровеле у претходном периоду, а односе се на процес израде Нацрта закона о изменама и допунама Закона о младима и спровођења поступка ревизије Националне стратегије за младе за период од 2015. до 2025. године.

Такође, представљени су и резултати истраживања положаја и потреба младих у Републици Србији, које је рађено у 2021. години.

Удовичић је истакао да се на седницама Савета за младе разговара о темама које су од велике важности за младе широм Србије, додавши да је циљ да се кроз рад Савета успостави континуиран и конструктиван дијалог и чују мишљења младих, јер је то најбољи начин да се дође до заједничког решења и најбољих резултата.
Дијалог са младима је наше полазиште, циљ са кога стартујемо, а млади су приоритет нашег рада, јер све што радимо, радимо са младима, и за младе, поручио је министар.
Удовичић је нагласио да се све активности које се спроводе базирају управо на потребама младих, с обзиром на то да само заједно можемо да постигнемо видни напредак и да утичемо на још бољи живот свих младих у Србији.
Колико смо успешан тим, највише говоре чињенице да Министарство омладине и спорта и Влада Републике Србије сваке године повећавају број, али и износ стипендија Фонда за младе таленте и подржавају све више пројеката који за циљ имају усавршавање, запошљавање или самозапошљавање младих, чиме изнова показујемо да смо тим који побеђује и да није довољно само причати о будућности, већ дa је потребно улагати велике напоре у садашњости да би та будућност била још боља, закључио је Удовичић.