Vučić obišao Centar za azil u Vranju

Vučić obišao Centar za azil u Vranju

03/06/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Centar za azil u Vranju, u kome su smeštena izbegla lica iz Ukrajine i poželeo im da se što pre vrati osmeh na lica njihove dece, a mir u domove koje su za sobom ostavili.

 

“Želim vam da što pre dočekate mir, da možete da se vratite svojim domovima, a ko god bude želeo da živi i radi u Srbiji, uvek može. U međuvremenu, Srbija će biti vaša kuća”, rekao im je predsednik Vučić i dodao da je za njih obezbeđena dodatna pomoć, jer je država spremna da pomogne u svemu što misle da im je potrebno.

“Sve što možemo da ponudimo, naše kapacitete za lečenje, za zdravlje ljudi, za ranjene, spremni smo da pomognemo. Nadam se da ste u Srbiji osetili srce dobrih domaćina i da vidite koliko vas volimo i razumemo vašu tešku sudbinu, jer smo i mi, kao narod, nekoliko puta prolazili kroz izbeglištvo i patnju”, poručio je predsednik. On je istakao da se, i pored svih teškoća, u izbeglištvu rađaju veliki ljudi, a zatim predao poklone mališanima koji su smešteni u Centru.

Ambasador Ukrajine Volodimir Tolkač zahvalio je danas Srbiji na pomoći koju pruža Ukrajini.
“Zahvaljujem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije i srpskom narodu na gostoprimstvu i pomoći koju pružaju našim ljudima”, rekao je ambasador Tolkač.