Састанак са министром спољних послова Грчке

Састанак са министром спољних послова Грчке

03/06/2022 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас министра спољних послова Републике Грчке Никоса Дендијаса, са којим је разговарао о билатералним односима, регионалној и мултилатералној сарадњи, евроинтеграцијама, актуелној енергетској кризи, горућим геополитичким питањима, као и о рату у Украјини.

 

Председник Вучић је истакао да Србија придаје изузетан значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа. „Надамо се да ће четврти састанак Високог савета за сарадњу бити ускоро одржан. Истовремено очекујемо и даље унапређење економске сарадње, повећање обима робне размене, са циљем да она достигне милијарду евра, као и још веће присуство грчких инвестиција на тржишту Србије“, нагласио је председник Вучић.

Током сусрета, двојица званичника разговарали су и о регионалној сарадњи. Председник Вучић је истакао да је за Републику Србију од кључног интереса очување стабилности и оријентација свих земаља региона ка што интензивнијој сарадњи у свим областима, јер само такав регион омогућава одржив развој и саме Србије.

Председник Вучић је захвалио Грчкој на доследном ставу у погледу поштовања суверенитета и територијалног интегритета Србије, као и на труду који улаже током председавања Процесу сарадње у југоисточној Европи додавши да Србија високо цени и континуирану грчку подршку евроинтеграцијама Републике Србије и њено активно ангажовање на убрзању тог процеса.