Отворен Јавни позив „Србија и ЕУ Опрема за привреду“

Отворен Јавни позив „Србија и ЕУ Опрема за привреду“

01/06/2022 Off By BERB

Министарство привреде расписало је данас Јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма „Србија и ЕУ – Опрема за привреду“. Програм подршке домаћим привредницима који Министарство континуирано реализује од 2015. ове године је подржала и Европска унија.

Захваљујући тој подршци, предузетницима, задругама, микро и малим предузећима ове године је на располагању бесповратно рекордних 3,1 милијарди динара. Највећи износ 1,9 милијарди динара обезбедило је Министарство привреде, док је 10 милиона евра из претприступних фондова ЕУ – ИПА 19 .
Позив је отворен за сва микро, мала предузећа, предузетнике и задруге, који се баве производном и грађевинском делатношћу и успешно послују најмање 2 године. Програм омогућава добијање бесповратних средстава за набавку нове опреме у износу до 25 % нето набавне цене и финансирање остатка средстава кроз повољне кредите, уз само 5% сопственог учешћа, преко партнерских банака и лизинг компанија.
Јавни позив отворен је до утрошка расположивих средстава, а најкасније до 31. децембра 2022. године. Списак партнерских банака, лизинг компанија и све информације неопходне за учешће налазе се на интернет презентацији www.preduzetnistvo.gov.rs као и на сајтовима Министарства привреде и Развојне агенције Србије.