Vučić obišao radove na obilaznici oko Beograda

Vučić obišao radove na obilaznici oko Beograda

26/05/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na obilaznici oko Beograda, Sektor 6, od tunela Streževica do Bubanj Potoka, dužine 9,6 kilometara i zatražio od izvođača da ubrzaju radove.

 

Predsednik Vučić je naglasio da će završetkom obilaznice biti izmešten teretni saobraćaj iz Beograda i da je upravo Sektor 6 najsloženiji deo obilaznice, od Straževice do Bubanj Potoka, sa punim profilom auto-puta i ukupno šest traka, širine 30 metara, tunelom Beli Potok dužine 360 metara, petljom Avala i petljom Bubanj Potok, gde će se obilaznica spajati sa auto-putem Beograd-Niš i 13 mostova. On je dodao da bi trebalo izgraditi i dodatni deo obilaznice od Bubanj Potoka prema Pančevu, sa velikim mostom preko Dunava kod Vinče.

„Ova obilaznica je žila kucavica za celu Srbiju. Ona rešava mnoge probleme Beograđana, ali i građana cele Srbije, jer je komunikacija sa svim ostalim pravcima širom Srbije mnogo bolja. Ovu obilaznicu završićemo do kraja marta. Da li će moći da bude ranije, videćemo. Zamolio sam naše partnere iz Kine i Azerbejdžana da to bude tako. Imali smo objektivne probleme, a jedno od njih je bilo i ovo divlje romsko naselje i to smo dostojanstveno rešili. Ostale su jedna ili dve kuće gde treba da se završi eksproprijacija. Srbija mora da radi, ne da čeka, već da gradi posvećeno, da gleda u sebe i da razmišlja o svojim ljudima i svom napretku. To je najvažnija poruka. Nema napretka bez ekonomije“, poručio je predsednik Vučić.