Светски дан борбе против мултипле склерозе

Светски дан борбе против мултипле склерозе

26/05/2022 Off By BERB

Foto: Mitar Mitrović

 

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања било је и биће верни пријатељ оболелих од мултипле склерозе у свим активностима које за циљ имају побољшање квалитета њиховог живота, поручила је ресорна министарка Дарија Кисић на Ади Циганлији, где је, под слоганом „У истом тиму“, обележен Светски дан борбе против мултипле склерозе.

 

„Велика је част бити у тиму са вама, у тиму људи који сваки дан показују колико су одлучни, храбри и колико могу да се носе са свим животним препрекама и да их успешно превазилазе. Бићемо и даље уз вас, у истом тиму, да се заједно боримо за Србију без баријера“, истакла је министарка Кисић, која је са помоћницом у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић присуствовала обележавању Светског дана борбе против мултипле склерозе.

Кисић је навела да је Министарство у овој години за рад републичког и покрајинског савеза оболелих од мултипле склерозе, који окупљају 28 удружења, издвојило око 16 милиона динара.

Председница Друштва мултипле склерозе Србије Јасмина Брајковић истакла је да је положај оболелих од те болести последњих неколико година значајно побољшан због доступности иновативних терапија.

„Снага тима је сваки његов члан, снага члана је тим, сви заједно радимо за пацијенте. Много је урађено, али много тек треба да се уради и зато очекујемо да ћемо имати подршку свих вас и у борби која тек предстоји“, навела је Брајковић.

У оквиру обележавања Светског дана борбе против мултипле склерозе на Ади Циганлији одржана је ревијална одбојкашка утакмица у којој су учествовали лекари, пацијенти и одбојкаши школе одбојке „ДИФ“.

Друштво мултипле склерозе Војводине обележиће Светски дан борбе против мултипле склерозе у Кикинди, суботу 28. маја 2022. године, манифестацијом „Сваки корак је победа“. Манифестацији ће присуствовати особе оболеле од мултипле склерозе из целе Војводине, као и представници локалне самоуправе и Министарства, за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а поред шетње подршке оболелима, биће организована и изложба радова чланова удружења, музички програм, стрип радионица и друго.