Ankara, mesto predstavljanja srpskog turizma

Ankara, mesto predstavljanja srpskog turizma

26/05/2022 Off By BERB

Foto: TOS

 

Kako je dolazak turista iz Turske u konstantnom porastu već više godina unazad i kako su sa turskim gradovima Ankarom i Instabulom uspostavljeni direktni letovi iz tri srpska grada Beograda, Niša i Kraljeva, odluka je Turističke organizacije Srbije zajedno sa Turističkom organizacijom Beograd, a u saradnji sa Privrednom komorom Srbije kao i agencijama i hotelijerima iz naše zemlje, da u Ankari organizuje poslovni skup na kome će se predstaviti sveobuhvatna turistička ponuda Srbije.

Turistička prezentacija Srbije održana 25.maja u Ankari je ugostila predstavnike turskih turističkih agencija i medija. Na skupu su se svima prisutnima prvenstveno obratili direktorka TOS-a mr. Marija Labović, ambasador Republike Srbije u Ankari gospodin Zoran Marković i direktor TOB-a Miodrag Popović.
Osvrćući se sa velikom pažnjom na novi brend „SRBIJA. DOŽIVI!“ predstavnici srpske turističke privrede su sklapali dogovore sa turističkim agencijama i turoperaterima iz Turske o budućim turističkim aranžmanima širom naše zemlje.
Cilj poslovnih susreta je bio da pored već postojećih aranžmana u svoje ponude uvrste i nove, kao i da se budući turista informiše o prirodnim lepotama Srbije, prepozna zajedničko kulturno-istorijsko znamenje, iskusi gastronomske užitke, savlada avanturističe prepreke i doživi tradicionalno srpsko gostoprimstvo. Ideja ovakvog poristupa turistima je da gosti svojim boravkom u Srbiji stvore uspomene kojima bi se vraćali.
Nakon prezentacija i poslovnih susreta u svečanoj sali hotela upriličen je koktel gde su davane izjave za medije i nastavljeni razgovori u opuštenijoj atmosferi.