Јачање сарадње и партнерских односа са Корејом

Јачање сарадње и партнерских односа са Корејом

24/05/2022 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са новоименованим амбасадором Републике Кореје у Србији Ли Ђеунгом о продубљивању билатералне сарадње и партнерских односа, пре свега на пољу економије и привредне сарадње.

 

Председница владе изразила је уверење да ће током мандата амбасадора Лија, две земље успети да унапреде и прошире сарадњу и у области ИТ индустрије, у којој Кореја постиже изузетне резултате и умногоме може да допринесе развоју овог сектора у Србији.

Брнабић је оценила да је Српско-корејски информатички центар у Београду пример досадашњег кооперативног рада наших држава и захвалила Амбасади и Влади Републике Кореје на подршци коју су кроз рад овог центра пружили дигитализацији и унапређењу електронских сервиса јавне управе у Србији.

Амбасадор Ли навео је да је будућност у развоју „паметних градова“ у циљу квалитетнијег живота грађана и да постоји простор за партнерство две државе у овој области.
Како је оценио амбасадор, постоји повећано интересовање корејских компанија за улагање на нашем тржишту, и план амбасаде је да настави да промовише Србију као инвестициону дестинацију.

Двоје саговорника разговарали су о продубљивању сарадње и у другим областимa попут електронске управе, енергетике и заштите животне средине.

Премијерка Брнабић пожелела је амбасадору Лију успешан мандат у Србији и изразила уверење да ће у предстојећем периоду, заједничким деловањем, две земље успети да учврсте сарадњу и подигну ниво партнерских односа у многим областима.