Српска полиција у врху Европе по проценту разрешења кривичних дела

Српска полиција у врху Европе по проценту разрешења кривичних дела

22/05/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

„Српска полиција је у претходних годину и по дана са улица почистила најмоћније криминалне кланове. Кад то урадите, онда мали покушавају да заузму њихово место и да се позиционирају. У граду од два милиона становника и земљи од седам милиона становника тешка убиства се дешавају. Успех полиције је када се то дешава ређе, а највећи успех полиције је када та убиства разреше и расветле. По томе смо у врху Европе”, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин у јутарњем програму телевизије Прва, упитан да прокоментарише два убиства на Бањици и Новом Београду која су се десила недавно.

„Полиција је за само седам до осам дана расветлила убиство у Новом Београду, а било га је тешко расветлити јер није било мотива. Жртва се није бавила криминалом. Мотив је био нешто што се десило пре 12 година, неки бенигни разлог. А шта је по среди? По среди је престиж међу криминалцима. Како он да докаже себе, да покаже да је велики и моћан ако не убије некога? Поручује – сад ћете да ме се плашите. Ми смо пронашли убицу, доказујемо његове налогодавце. Да обавестим јавност да смо расветлили убиство које се десило пре скоро две године у Крагујевцу. Овај који је то урадио у Новом Београду урадио је то и у Крагујевцу. Сад смо то доказали и повезали. Са том групом ће бити повезано још неколико различитих убистава. Трагамо интензивно и за оним што се десило на Бањици”, рекао је министар полиције.

„Српска полиција је у протеклих годину и по дана почистила са улица најмоћније криминалне кланове, ухапсили смо Беливука и Миљковића, који су били страх и трепет, који су владали београдским подземљем, а поготово тржиштем наркотика. И не само њих, ухапшен је Дарко Елез, ухапшени су Шарићи, бројне криминалне банде. Рецимо, само на Карабурми смо ухапсили једну криминалну групу која је имала 19 чланова, 19 нарко-дилера. Они су починили разна рањавања која су се десила на Карабурми. Кад то урадите, онда мали покушавају да заузму место, покушавају да се позиционирају. У њиховом свету то се доказује тако што убијете некога. Онда сте важни, онда сте успели и онда се од вас купују наркотици, а не од неког другог. То је наша реалност и наш живот. Али као што видите, оно што је најважније, врло брзо расветлимо сваки злочин и никад не одустајемо. Убиство у Крагујевцу се десило пре скоро две године и на памет нам није пало да одустанемо”, поручио је министар Вулин.

„Српска полиција је што се тиче процената разрешавања разних кривичних дела у врху Европе. Изузетно смо успешни и стварно сам поносан на све те људе. Хоћу да се захвалим професионалцима Полицијске управе за град Београд, и Милићу и Ђурићу и Рашети и свим људима који су изузетно радили. Хоћу да се захвалим Пушићу, Цмолићу и другима који фантастично раде свој посао и зато што ни не знате ко су, они су успешни. И зато брину о нама, о томе да сви ми будемо безбеднији”, рекао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, гостујући на телевизији Прва.