Тунел Стражевица 15. јуна креће са пробним радом

Тунел Стражевица 15. јуна креће са пробним радом

22/05/2022 Off By BERB

Foto: MGSI

 

Министар грађевинарства саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, данас приликом обиласка радова на обилазници око Београда, на сектору 5 код тунела Стражевица, изјавио је да је задовољан резултатима и динамиком радова.

 

,,Очекујем да ћемо до 15. јуна пустити овај део обилазнице где се тренутно изводе завршни радови, а у наредних шест до осам месеци отворићемо за саобраћај и сектор 6, чиме ће прича на тему обилазнице око Београда бити завршена“, казао је министар.
Он је истакао да ће по завршетку овог пројекта бити омогућено да транзитни саобраћај иде брже и ефикасније што ће знатно смањити количине аерозагађена у Београду али и утицати на еконоски просперитет наше земље.
,, Тунел Стражевица је дугачак 733 метара, а почео је са изградњом фебруара 2019. године“, изјавио је Јовица Радић одговорни извођач радова за тунеле и мостове. Он је додао да се ради о изузетно комплексном тунелу, а уз велику подршку ресорног министарства све потешкоће су превазиђене и наредног месеца тунел Стржевица као и цео сектор 5 биће пуштени у пробни рад.
Пројекат обилазнице око Београда састоји се из више сектора укупне дужине 20,4 километара, а у априлу прошле године пуштен је у саобраћај Сектор 4 дужине 7,7 километара. Ресорно министарство овај пројекат реализује у сарадњи са ЈП „Путеви Србије“, кинеском компанијом „Power Construction Corporation of China Ltd“ и азербејџанском компанијом „Azvirt“.