UHAPŠENI ZBOG ZLOUPOTREBA OVLAŠĆENJA U PRIVREDI

UHAPŠENI ZBOG ZLOUPOTREBA OVLAŠĆENJA U PRIVREDI

26/06/2015 Off By

Osumnjičeni se terete da su, od juna 2008. godine do avgusta 2010. godine, oštetili Privredno društvo „Neimar“ A.D. iz Novog Sada, za ukupan iznos od 589.466.374,27 dinara, u korist Privrednog društva „Konstrakting tim“ d.o.o. Novi Sad


hpšenja

Biro za saradnju s medijima MUP-a

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova podneli su danas krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, protiv dvojice Beograđanina od 59 i 43 godine, dvojice Novosađanina, od 65 i i 52 godine, i 55-godišnjeg meštanina Bačke Palanke, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Osumnjičeni se terete da su, od juna 2008. godine do avgusta 2010. godine, oštetili Privredno društvo „Neimar“ A.D. iz Novog Sada, za ukupan iznos od 589.466.374,27 dinara, u korist Privrednog društva „Konstrakting tim“ d.o.o. Novi Sad.
Postoji osnov sumnje da je 55-godišnji meštanin Bačke Palanke, kao odgovorno lice Privrednog društva „Neimar“ A.D. Novi Sad, kršeći odluke Skupštine akcionara i Upravnog odbora preduzeća, novčana sredstva ovog privrednog društva, u ukupnom iznosu od 346.024.643,77 dinara, umesto za ulaganje u svrhu sticanja dobiti, iskoristio za davanje pozajmica Privrednom društvu „Konstrakting tim“, koje nisu vraćene.
Sumnja se i da je 65-godišnji Novosađanin, kao jedno od odgovornih lica Privrednog društva „Neimar“, na isti način, 150.800.000 dinara, koji nisu vraćeni, dao na zajam Privrednom društvu „Konstrakting tim“.
Postoji osnov sumnje da je 43-godišnji Beograđanin, kao odgovorno lice Privrednog društva „Konstrakting tim“, potpisao dve izjave o kompenzaciji, sa osumnjičenim 65-godišnjim Novosađaninom na iznos od 56.680.000 dinara, a sa osumnjičenim 52-godišnjim Novosađaninom, jednim od odgovornih lica Privrednog društva „Neimar“, na iznos od 35.961.730,50 dinara. Na ovaj način su pružanjem fiktivnih konsalting, menadžment i ostalih usluga društva „Konstrakting tim“ za „Neimar“, umanjene obaveze „Konstrakting tima“ prema „Neimaru“ nastale po osnovu kratkoročnih pozajmica u ukupnom iznosu od 92.641.730,50 dinara.
Postoji osnov sumnje da je 59-godišnji Beograđanin, kao odgovorno lice Privrednog društva „Konstrakting tim“, podstrekivao ostale osumnjičene da izvrše ova krivična dela.
Protiv osumnjičenih je podneta krivična prijava u redovnom postupku.<


KRIMI

490x370_obijanje-badnjevacUHAPŠEN OBIJAČ LOKALA I POSLOVNIH PROSTORA

Postoje osnovi sumnje da je M.M. u noćnim satima pajserom otvara vrata lokala i poslovnih prostora i iz

 

pol-stefanovicUHAPŠEN PODMIĆENI SUDIJA

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, komentarišući ovo hapšenje, izjavio je da postoje osnovi sumnje da je B.B.,

kidnapovanjeVANREDNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA STEFANOVIĆA: DETE PRONAĐENO MRTVO

Ranka Čičak MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović potvrdio je danas da je u reci Karaš pronađeno telo

 

kidnapovanjeBANATSKA SUBOTICA: NESTAO DEČAK

Biro za saradnju s medijima MUP-a   MINISTARSTVO unutrašnjih poslova Republike Srbije poziva građane koji prepoznaju dete sa