Predstavljanje turizma Srbije u Temišvaru

Predstavljanje turizma Srbije u Temišvaru

19/05/2022 Off By BERB

Turistička organizacija Srbije, u okviru regionalne kampanje kojom se intenzivira promocija turističke ponude Srbije u zemljama u okruženju, organizovala je 18. maja 2022. godine poslovni događaj u Temišvaru.

Cilj ovog posebnog događaja na veoma važnom tržištu za srpski turizam je da se predstavi celokupna turistička ponuda Srbije kroz prizmu novog turističkog brenda zemlje, kao da se obnovi postojeća saradnja i uspostavi nova sa predstavnicima turističke privrede i medijima Rumunije.
Nakon prezentacije mogućnosti odmora u srpskim gradovima, prirodnih lepota i manifestacija koje se održavaju tokom cele godine u zemlji, bogate kulturne i gastronomske ponude kao i pogodnosti za porodični i aktivni odmor, upriličena je i poslovna radionica – susreti predstavnika srpskih agencija i hotela sa rumunskim organizatorima putovanja.
Pored predstavnika TOS-a, turizam Srbije predstavile su i turističke organizacije Beograda, Niša, Sokobanje, Vršca, Kikinde i Velikog Gradišta.
Gostima, učesnicima i predstavnicima medija tokom događaja obratili su se generalni konzul Srbije u Temišvaru Vladan Tadić, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjen Krstić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Srbije Vesna Zlatić, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, zamenik načelnika okruga Timiš Sorin Jonesku. Događaju su prisustvovali predstavnik županijskog saveta Timiš viši savetnik za turizam Bogdan Šoflau, ispred grada Timišvara savetnik za turizam Lućija Solomon i predstavnik Privredne komore županije Timiš Laura Barbu.