Трајно решење вишедеценијског проблема клизишта у Ужицу

Трајно решење вишедеценијског проблема клизишта у Ужицу

17/05/2022 Off By BERB

Foto: MGSI/Đ.K.

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, након потписивања уговора којим ће се регулисати финансирање санације клизишта у Ужицу, поручио је да је направљен још један корак у трајном решавању проблема мештана у насељу Коштица и поручује да ће изабрани извођач радове завршити у уговореном року.

 

„Наш задатак није само да градимо аутопутеве, брзе пруге и инфраструктурне пројекте, већ је наш задатак да се укључимо и решавамо све проблеме који не могу бити решени из различитих разлога, као што су недостатка ресурса, недостатка капацитета на локалу или одређеном региону“, изјавио је министар Момировић.

Са ресорним министром уговор је потписала градоначелница Ужица Јелена Раковић Радивојевић која је истакла да је министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре препознало озбиљност и хитност проблема и на себе преузело обавезу обезбеђивања средстава како би се проблем на санацији клизишта решио трајно.

Клизиште у улици Светозара Марковића у Ужицу је вишегодишњи проблем. Тренутно је угрожено 30 кућа, које су без воде и канализације. Уговором о преносу финансијских средстава између МГСИ и Града Ужице, министарство се обавезује на реализацију пројекта санације клизишта и финансира укупни износ од 110.000.000 динара. Град Ужице је спровео јавну набавку за избор извођача на санацији клизишта и изабрани извођач је компанија „Јединство Ужице“.

Након потписивања уговора, министар Томислав Момировић о свим актуелним питањима, одржао је и радни састанак у Градској кући у Ужицу, а затим ће обићи радове на реновирању железничке станице Ужице. Радни дан наставиће обиласком деоницe Кокин Брод – Прибојска бања где се радови изводе интезивно и одвијају се планираном динамиком.

Радови на реконструкцији државног пута Кокин Брод – Прибојска бања, у укупној дужини од 25,81км. започети су септембра 2021.године и укључена су два извођача : „Нови Пазар пут“ и „Путеви Ужице“.

Вредност уговорених радова које изводи „Нови Пазар пут“ је 451.186.142,44 дин. за трасу у дужини 10,04 км . До сада је урађено преко 75 одсто вредности радова.
Предрачунска вредност радова које изводи АД „Путеви“ Ужице износи 369.607.044,95 дин. за трасу у дужини 8,157км. До сада је реализовано око 55 одсто вредности радова.