Стартовали пакетомати Поште Србије

Стартовали пакетомати Поште Србије

17/05/2022 Off By BERB

Пошта Србије увела је савремено и практично решење за аутоматизовану доставу пошиљака – пакетомате или паметне пакетске сандучиће, чиме наставља са повећањем доступности и сигурности уручења пошиљака.

 

Употреба пакетомата Поште Србије почела је
на 20 прометних и лако доступних локација у Београду, Новом Саду, Нишу, Краљеву, Новом
Пазару и Панчеву. Још 400 Поштиних пакетомата ускоро ће бити постављено у свим већим градовима широм Србије, где је и највећи број пакета за испоруку и где често примаоци пошиљака нису доступни на адреси током већег дела дана.

Пакетомати представљају брзу, лаку и паметну опцију доставе пошиљака, са бројним предностима за кориснике. Омогућавају практичну куповину на интернету, јер адресовањем на пакетомат корисници могу бити сигурни да ће их пакети чекати у изабраном пакетомату.

Штеде време, јер корисници пакете могу усмерити на најближе пакетомате и преузети их у време које им највише одговара, уз могућност преузимања пакета 24 сата седам дана у недељи.

Поштини пакетомати јасно су и препознатљиво обележени, имају модеран дизајн и максимално искоришћен простор за пошиљке, док су на сваком пакетомату истакнута упутства за употребу. Ова услуга Поште Србије доступна је регистрованим и
нерегистрованим корисницима, са и без мобилне апликације, уз коришћење свих мобилних телефона, паметних и класичних. Подаци потребни за преузимање пакета шаљу се на мобилни телефон, а преузимање пакета од стране корисника функционише по једноставном принципу – прималац добија поруку да га у пакетомату чека пакет, одлази до пакетомата и путем апликације или позива откључава га и преузима пошиљку.

Информације о услузи, начину коришћења и локацијама пакетомата, доступне су на сајту Поште Србије, на линку https://paketomat.posta.rs. Да би се изашло у сусрет потребама корисника, на истом линку постоји могућност и позивамо их да предложе локације за постављање нових пакетомата. Пошта Србије је за прве кориснике припремила и поклоне
изненађења, који ће их са пошиљкама чекати у пакетоматима.