Озбиљан приступ решавању проблема лажних дојава о бомбама

Озбиљан приступ решавању проблема лажних дојава о бомбама

17/05/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са првим потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем о јучерашњим догађајима када је дојављено да су у великом броју школа на територији Београда наводно постављене експлозивне направе.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да се против Србије води специјални рат у којем нису поштеђена ни деца и да наша држава озбиљно приступа решавању проблема лажних дојава о бомбама.

„У току је специјални рат који се води против Србије, а у том рату нису поштеђене ни школске институције, ни деца. Наша држава озбиљно прилази решавању проблема лажних дојава о бомбама. Министарство унутрашњих послова води рачуна о безбедности свих грађана, а посебно деце и учинићемо све да се настава одвија несметано, и да се завршни испити и полагање матуре спроведу у предвиђеном року и да се школска година заврши на време”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Припадници полиције изузетно посвећено и професионално, брзо и правовремено реагују по свакој пријави о бомби и учиниће све да се што пре успостави нормалан систем рада у школама“, поручио је министар полиције Александар Вулин, захваливши се свим родитељима, деци и наставницима на разумевању.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину и припадницама полиције на брзој и правовременој реакцији коју су показали током јучерашњих догађаја.

„Захвалан сам на брзој и правовременој реакцији припадника Министарства унутрашњих послова, а и на одличној сарадњи и координацији са школама. У свим прегледаним школама установљено је да је дојава о бомби лажна. У школама у којима је контрадиверзиони преглед у току, настава ће се одвијати онлајн. Приоритет је безбедност наше деце и запослених и то нећемо угрожавати. Овом приликом желим да замолим Министарство унутрашњих послова да у поступању и током KД прегледа приоритет имају основне школе, пре свега због ученика у првом циклусу”, поручио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је на тему обезбеђивања тестова за полагање матуре поручио да ће полиција обезбеђивати материјал и чувати тајност садржаја материјала и тестова.

Такође, министар унутрашњих послова Александар Вулин је поводом предстојећих прослава матурских вечери истакао да ће припадници полиције појачати контролу саобраћаја и младих возача и апеловао на све младе да се у саобраћају понашају савесно и одговорно.