Приоритет МУП-а формирање стручних и професионалних кадрова

Приоритет МУП-а формирање стручних и професионалних кадрова

16/05/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин одржао је данас предавање студентима завршне године Криминалистичко-полицијског универзитета и присуствовао извођењу практичне вежбе студената КПУ.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, након предавања на тему „Изазови и супротстављања савременим облицима криминалитета“, поручио је студентима да из Криминалистичко-полицијског универзитета треба да изађу првенствено као добри и честити људи и као способни, озбиљни и одговорни кадрови, који ће својим радом и знањем дати пун допринос у очувању сигурности и безбедности државе и свих њених грађана.

„Као што је и председник Србије Александар Вучић нагласио да ће држава у наредном периоду интензивно улагати у образовање наше деце и младих са посебним акцентом на развијање дуалног образовања, тако и Министарство унутрашњих послова остаје опредељено да настави са улагањем у развој Криминалистичко-полицијског универзитета и формирањем стручних и професионалних кадрова који ће умети да пруже адекватан и правовремени одговор на све савремене безбедносне изазове”, истакао је министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је подвукао да ће студенти КПУ увек имати приоритет приликом запошљавања у Министарству унутрашњих послова.

„Уз пуну подршку државног врха и председника Александра Вучића и даље ћемо улагати у развој и напредак полиције, и то првенствено кроз улагање у људе, кадрове. Наша велика потреба је да формирамо образоване, стручне кадрове који ће се посветити борби против свих видова криминала и на тај начин пружити најбољу заштиту свим грађанима Републике Србије“, поручио је студентима министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Држава је ту да вам да најбоље услове за образовање и рад, да вам да своје поверење да ћете бринути о нашим грађанима и да ћете чувати њихову безбедност. Држава је ту да вам обезбеди посао, у складу са образовањем и чином, а ви то поверење никад не смете прокоцкати и проневерити. Учините све да кроз свој будући рад оправдате указано поверење и задобијете поштовање обичних људи”, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета проф. др Зоран Ђурђевић истакао је да у овој високошколској установи студентима предају изузетни и посвећени професори, привржени полицијској професији и студентима, као и да је стратешки циљ КПУ да пружи сву подршку Министарству унутрашњих послова у образовању и формирању најбољих кадрова. Ректор Криминалистичко-полицијског универзитета захвалио се министру унутрашњих послова Александру Вулину за сву помоћ и подршку коју КПУ добија.

Такође, овом приликом, министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је практичној вежби под називом „Хапшење припадника организоване криминалне групе која се бави кријумчарењем наркотика“, а коју су успешно извели студенти стручне групе за криминалистику са четврте године Криминалистичко-полицијског универзитета.