11/05/2022 Off By BERB

Foto: MTTT

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и изасланик за трговину њеног Величанства у Уједињеном Краљевству Крис Бартон, разговарали су у Београду о економској сарадњи Уједињеног Краљевства и Републике Србије.

 

„Са Уједињеним Краљевством негујемо добре дипломатске односе са дугом традицијом од 185 година. Споразум о партнерству, трговини и сарадњи са Уједињеним Краљевством Велике Британије и Северне Ирске свакако доприноси јачању и учвршћивању економске сарадње, повећању робне размене као и већем присуству британских инвестиција у Србији“, истакла је министарка Матић.

Изасланик за трговину Крис Бартон нагласио је да „у Уједињеном Краљевству постоји велики апетит да се трговинска сарадња са Србијом продуби на свим нивоима“.

Поред министарке Матић и изасланика за трговину Криса Бартона, састанку је присуствовала и амбасадорка Велике Британије у Србији Шан Маклеод.

Споразум о партнерству, трговини и сарадњи са Уједињеним Краљевством Велике Британије, Северне Ирске и Републике Србије потписан је 16. априла 2021. године, и званично ступио на снагу 15. јула исте године.