Потписан уговор о изградњи новог вртића у Тутину

Потписан уговор о изградњи новог вртића у Тутину

11/05/2022 Off By BERB

Foto: mpn.gov.rs

 

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, начелник општинске управе Тутин Аднан Шеховић и представник извођача радова потписали су данас Уговор о изградњи новог вртића површине око 1.000 метара квадратних.

 

Ружић је истакао да је стратешки циљ ресорног министарства да се повећа обухват деце предшколским васпитањем и образовањем, а то је могуће једино ако се повећају капацитети вртића.

Министар је нагласио да се изградњом вртића у насељу Сврачиће, уз подршку Светске банке, обезбеђује 100 нових места за малишане Тутина.

Он је прецизирао да вредност инвестиције износи приближно 94 милиона динара, а предвиђено је да изградња буде готова у наредних десет месеци, када ће малишанима Тутина бити на располагању нови објекат предшколске установе „Хабиба Сточевић“.

Ресорно министарство, уз подршку Светске банке, реализује Пројекат инклузивног предшколског васпитања и образовања, путем ког унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу. Кроз пројекат се изградњом, доградњом, адаптацијом и опремањем обезбеђује 11.000 нових места у вртићима за малишане.

Пројекат, поред наведеног, подржава Нове основе програма предшколског васпитања и образовања, оснажује компетенције васпитача, пружа подршку породицама са децом, са фокусом на породице из осетљивих друштвених група, подстиче укључивање деце у систем предшколског васпитања и образовања, а све у циљу обезбеђивања подстицајних услова за развој све деце.

Више о информација о поменутом пројекту можете погледати на www.ecec.mpn.gov.rs.