Revija Martini Vesto by Boško otvorila 49. Beogradsku nedelju mode

Revija Martini Vesto by Boško otvorila 49. Beogradsku nedelju mode

09/05/2022 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Revijom  Martini Vesto by Boško sinoć je svečano otvoren  49. po redu  Belgrade Fashion Week uz prisustvo velikog broja VIP zvanica i ljubitelja mode u atraktivnom prostoru Navigator Business centra. Publika je imala  prilke da vidi još jednu atraktivnu mušku kolekciju sa potpisom Boška Jakovljevića, koji pored svoje televizijske karijere uspešno realizuje i modne kolekcije. 

 

Svečani čin otvaranja upriličili su Nenad Radujević, direktor modnog studija Click i autor projekta Beogradske nedelje mode zajedno sa Boškom koji su na simpatičan način zahvalili svim prosutnima na podršci i želji da se podrži ova manifestacija koja već više od 25 godina promoviše prave umetničke vrednosti u modi. Posebno iznenađenje je bila najava Boškovog jubileja – 30 godina rada u modi, koju su pratile njegove atraktivne arhivske fotografije.

Koncept revije je bio vrlo atraktivan tako da smo na početku revije videli muzički natup Jelene Petošević koja nas je uz svoju „Ekološku pesmu“ i atraktivni video  podsetila na aktuelne probleme u ekologiji. Uz njen prvi hit „Nikola“ manekeni su poneli neke od najznačajnijih komada koji su obeležili prethodnih 15 godina Boškove dizajnerske karijere.

Aktuelna kolekcija sa zanimljivom odrednicom  Men & some women FastForward 2022 počela je uz ovacije našem poznatom fotografu Miši Obradoviću koji je poneo prvo odelo u atraktivnoj prljavo roze boji. Pored njega specijalni gost na pisti je bio i mladi fotograf i influenser Dušan Petrović .

Boškova nova kolekcija za Martini Vesto  sastoji se iz dva dela, prvi, onaj dnevni, letnji, svakodnevni, u aktuelnim živim bojama i pre svega prirodnim letnjim materijalima, a u drugom delu predstavljena su rokenrol i pomalo buntovnička džins odela, a zatim i formalna crna red carpet odela u skladu sa street glam i rokenrol estetikom.

 Ovaj svojevrsni performans zatvorila je Jelena Živanović Zana pesmama Mladiću moj i Majstor za poljupce, koja je ovog puta bila posvećena svim muškarcima koji će u narednoj sezoni nositi Martini Vesto by Boško odela. Uz Zaninu pesmu i atraktivni i šarenoliki defile atmosfera je kulminirala, a Boškov izlazak na scenu pratile su ovacije publike među kojima su bili i Sara Jo, Tijana Dapčević, Goca Tržan, Milan Kalinić,  Vesna Čipčić,  Žika Zana, Irena Mišović, Neven Bošković, Marija Tarlać, Tamara Paunović, Ašok Murty, Irena Grahovac,  Snežana Dakić, Biljana Obradović I mnogi drugi.

Narednih sedam dana posetioci će uživati u revijama mladih talenata, autorske mode, i poznatih modnih kuća i brendova, umetničkim izložbama i video prezentacijama, a tradicionalno će imati priliku da budu i deo društveno odgovornih projekata koje podržava Belgrade Fashion Week.

Specifičnost ovog prolećnog izdanja Beogradske nedelje mode je što će najvećim svojim delom biti realizovan u nekadašnjem Bioskopu Balkan, kao i hramovima modnih uživalaca –  centralnim trgovima šoping centara Ušće, Merkator, Beo i Delta City gde će i šira publika moći da uživa u programima BFWa. MPC Properties poslovni centri UŠĆE Towers, Navigator Business Complex, TLD Belgrade koncipirani su na način da obezbeđuju, ne samo vrhunske uslove za moderno poslovanje sa aspekta funkcionalnosti, arhitekture i poštovanja principa zelene gradnje, već predstavljaju i mesta razmene ideja, društvenih i kulturnih dešavanja, stvarajući zajednicu u kojoj su saradnja, uzajamnii rast i napredak neminovnost.