SOFIJA: STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA BUGARSKOM KOLEGINICOM RUMIJANOM BAČAROVOM

SOFIJA: STEFANOVIĆ RAZGOVARAO SA BUGARSKOM KOLEGINICOM RUMIJANOM BAČAROVOM

24/06/2015 Off By

 

U Srbiji je od početka godine oko 32.000 osoba izrazilo nameru da traži azil“, precizirao je Stefanović i naglasio da problem iregularnih migracija nije problem jedne zemlje. Ministar je pozvao bugarsku delegaciju da u Beogradu prisustvuje sastanku, na kome će predstavnici nemačke, austrijske, srpske i mađarske policije zajedno tražiti rešenje za ovaj problem


bug

 

Biro za saradnju s medijima MUP-a

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Sofiji sa zamenicom premijera i ministrkom unutrašnjih poslova Bugarske Rumijanom Bačarovom o problemu iregularnih migranata.

„Potrebno je da se više posvetimo pitanju pojačanog talasa migranata i azilanata koji stižu i u Republiku Srbiju i Republiku Bugarsku i pronađemo zajednička rešenja koja će biti održiva, a da istovremeno omogućimo poštovanje zakona i potpunu zaštitu naših državnih granica“, rekao je Stefanović nakon sastanka.
Govoreći o problemu iregularnih migranata, Stefanović je istakao da Republika Srbija podnosi veliki teret, kao i Bugarska, jer smo tranzitne zemlje migrantima kojima je cilj zapadna Evropa.
„U Srbiji je od početka godine oko 32.000 osoba izrazilo nameru da traži azil“, precizirao je Stefanović i naglasio da problem iregularnih migracija nije problem jedne zemlje.
Ministar je pozvao bugarsku delegaciju da u Beogradu prisustvuje sastanku, na kome će predstavnici nemačke, austrijske, srpske i mađarske policije zajedno tražiti rešenje za ovaj problem.
Zamenica premijera i ministarka unutrašnjih poslova Bugarske Bačvarova naglasila je da je cilj sastanka zajedničko rešavanje problema iregularnih migracija, istovremeno ukazavši da se Bugarska trenutno suočava sa četiri puta većim brojem iregularnih migranata i da preduzima sve mere u cilju zaštite granice, kako prema Srbiji, tako i prema ostalim susedima.
Ona je podržala inicijativu ministra Stefanovića i istakla da će Bugarska zajedno sa Srbijom raditi na rešavanju ovog zajedničkog problema.
Srpski ministar je tokom sastanka istakao da je saradnja policija dveju zemalja izuzetno kvalitetna, ali je ukazao i na potrebu za još efikasnijom saradnjom posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, šverca i trgovine narkoticima. On je sa ministarkom Bačarevom razgovarao i o borbi protiv terorizma, najvećoj pošasti savremenog sveta.
„Zaključili smo da će saradnja preko zajedničkih kontakt – centara, ali i intenzivnija razmena informacija između srpske i bugarske policije, doprineti većoj bezbednosti građana dve države, ali i većoj efikasnosti u borbi protiv ovoga velikog zla“, rekao je Stefanović.
Bačarova je istakla da je od izuzetne važnosti da granična saradnja sa Srbijom bude na što višem nivou i da je treba intenzivirati kroz zajedničke kontakt – centre.
Osvrnuvši se na proces evropskih integracija Srbije, Bačarova je istakla da Bugarska podržava evropski put Srbije.
Ministar Stefanović inicirao je potpisivanje sporazuma sa Bugarskom, kojim bi se detaljno utvrdila saradnja između dve policije, što bi doprinelo boljoj razmeni informacija, otkrivanju počinilaca krivičnih dela, kao i saobraćajno i granično patroliranje.<


REGION

prvoCRNA GORA:PREDSTAVLJEN POBEDNIČKI DIZAJN ZA PRVI HOTEL U LUŠTICA BAY-U KOD TIVTA

Žiri je dodijelio tri nagrade za dizajn prvog hotela u kompleksu Luštica Bay i donio o odluku o

 

Politička-mapa-KOSOVO I MAKEDONIJA NAJNESTABILNIJE ZEMLJE NA BALKANU

  Kao najsigurnije zemlje na Balkanu su Hrvatska, na 27. mestu, i Srbija na 46. mestu. Od zemalja

valbanija2ALEKSANDAR VUČIĆ GOST ALBANIJE‎

  Press služba Vlade DVODNEVNA poseta predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića Albaniji počela je svečanim dočekom i

ali ahmetiAHMETI: NIKO NE RAZUME ŠTA JE HTELA ORUŽANA GRUPA U KUMANOVU

Agencije “Potrebna je temeljna istraga prema međunarodnim standardima. Kada istina izađe na videlo, biće od koristi za sve