ALEKSANDAR VUČIĆ RAZGOVARAO SA ZAMENIKOM PREMIJERA KINE DŽANGOM GAOLIJEM

ALEKSANDAR VUČIĆ RAZGOVARAO SA ZAMENIKOM PREMIJERA KINE DŽANGOM GAOLIJEM

24/06/2015 Off By

Vučić je naglasio da svi zajednički infrastrukturni projekti dobro napreduju, kao i da su projekti u oblasti energetike u razvoju, pogotovo kada je projekat Termoelektrane Kostolac u pitanju i naglasio da je Srbija danas uplatila 105 miliona USD kao prvu tranšu za izgradnju druge faze Termoelektrane Kostolac


002219175abe16787ab408(2)
Press služba Vlade

 

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa zamenikom premijera Narodne Republike Kine Džangom Gaolijem sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj saradnji dve zemlje.

Premijer Vučić istakao je da su odnosi Srbije i NR Kine u uzlaznoj putanji i da nikada nisu bili bolji. Unapređena je saradnja na svim nivoima, od trgovinske razmene, preko političkih i ekonomskih pitanja. On je izrazio zadovoljstvo što je kineski premijer posetio Srbiju i što je prisustvovao otvaranju zajedničkog projekta, Pupinovog mosta u Beogradu.
Vučić je naglasio da svi zajednički infrastrukturni projekti dobro napreduju, kao i da su projekti u oblasti energetike u razvoju, pogotovo kada je projekat Termoelektrane Kostolac u pitanju i naglasio da je Srbija danas uplatila 105 miliona USD kao prvu tranšu za izgradnju druge faze Termoelektrane Kostolac. „Srbija je spremna da na još b‎olji način radi na unapređenju odnosa sa NR Kinom“, zaključio je Vučić i naglasio važnost izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, najvećeg projekta u kome učestvuju obe zemlje.
Potpredsednik Džang istakao je da su odnosi Srbije i NR Kine tradicionalni i dugoročni, i izrazio zadovoljstvo njihovim unapređenjem nakon posete kineskog premijera Srbiji. On je naglasio da Kina veoma ceni političku stabilnost u Srbiji i naglasio da će kineska vlada dati podršku svojim kompanijama, gradovima i provincijama, da u što većem broju učestvuju u privatizaciji srpskih preduzeća. On je naglasio i da su srpske kompanije, koje su spremne da rade u Kini, takođe dobrodošle.
Džang je istakao da je neophodno fokusirati se na realizaciju već postojećih projekata kako bi građani Srbije mogli da osete ekonomske efekte saradnje dve zemlje.
Po povratku u Kinu potpredsednik Džang odrediće delegaciju privrednika iz provincije Sandong koji će u naredna tri meseca da posete Srbiju i odrede konkretne projekte na kojima bi radili. On je premijeru Vučiću preneo poziv premijera NR Kine Li Kećijanga da poseti Kinu i učestvuje na samitu „16 plus 1“ koji se ove godine održava u Kini. On je premijeru Vučiću čestitao uspeh mlade reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.
Tema razgovora bila je i uvoz srpskih poljoprivrednih proizvoda u Kinu, infrastrukturni projekti, saradnja u oblasti energetike, vojne industrije, povećanje broja kineskih turista u Srbiji, saradnja u oblasti sporta, kulture i razmene studenata.<


PROTOKOL

 

GST_5261VS: RAZVOJ SARADNJE SA BELGIJOM

Press služba Ministarstva MINISTAR odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa načelnikom Štaba odbrane Oružanih snaga Belgije generalom Žerarom

 

 

AzújnagykövetALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAĐARSKOG AMBASADORA ATILU PINTERA

Press služba Vlade   PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Mađarske Atilu Pintera. Premijer

 

 

majkl-devenport-aleksandaALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAJKLA DAVENPORTA

  Press služba Vlade PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u

 

 

vucic105SAUČEŠĆE ALEKSANDRA VUČIĆA

  SRBIJA OSUĐUJE SVE POKUŠAJE ZA DESTABILIZACIJU MAKEDONIJE I CELOG REGIONA I UČINIĆE SVE DA SE POLITIČKA I