Финансијска помоћ за возаче чији су камиони заробљени у Украјини

Финансијска помоћ за возаче чији су камиони заробљени у Украјини

21/04/2022 Off By BERB

Foto: MGSI/Đ.K.

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић изјавио је да српски возачи камиона који су, услед оружаних сукоба, били заробљени у Украјини и при томе изгубили своје камионе, добиће у наредном периоду од државе значајну финансијску помоћ у износу од два милиона динара по камиону.

 

Момировић је, након састанка са власницима фирми и возачима камиона који су били заробљени у ратној зони у Украјини, поручио да је обезбеђен повратак људи као и скоро свих камиона у Србију, а уз финансијску подршку државе обезбедићемо што бржи наставак пословања. Према информацијама ресорног министарства, помоћ ће примити тројица превозника.

Министар је истакао да је кроз контакте са удружењима аутопревозника, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре добијало тачне информације о броју и локацији свих камиона и возача, наших држављана, који су били спречени да наставе свој пут из Украјине ка Србији. Према последњим информација, њих шездесет је безбедно стигло из зоне захваћене сукобима у Украјини.

Возач камиона и власник транспортне фирме Данило Полић захвалио се министару Момировићу на максималној подршци и помоћи коју је пружао у тешким тренуцима са којим су наши возачи камиона били суочени током боравка у ратној зони у Украјини.