Министарство награђује младе учешћем на Глобалном туристичком самиту у Соренту (Италија)

Министарство награђује младе учешћем на Глобалном туристичком самиту у Соренту (Италија)

20/04/2022 Off By BERB

Foto: MTTT

 

Министарка трговине туризма и телекомуникација Татјана Матић позвала је младе људе у Републици Србији, узраста од 12 до 18 година, да се пријаве за учешће на Првом Глобалном омладинском туристичком самиту (GYTS).

 

GYTS се одржава у периоду од 27. јуна – 3. јула 2022. године у граду Соренто у Италији, као платформа коју је развила UNWTO у сарадњи са Владом Републике Италије. Циљ самита је да се пружи прилика младима из целог света да представе своје идеје и предлоге за будућност одрживог туризма у оквиру Агенде за одрживи развој 2030.

„Република Србија, као чланица Светске туристичке организације Уједињених нација (UNWTO), активно учествује у иницијативама које ова организација спроводи ради унапређења светског туризма. Част нам је што можемо да допринесемо једној оваквој иницијативи и сигурна сам да имамо много младих људи са фантастичним идејама којима ће нас представити у најбољем светлу на предстојећем самиту“, поручила је министарка Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација као награду изабраном делегату и његовом пратиоцу, обезбеђује превоз и трансфере, а трошкове смештаја и боравка у Италији сноси Светска туристичка организација Уједињених нација (UNWTO).

Више информација о позиву и начинима пријаве налазе се на линку.