MIHAJLOVIĆ I ROMANOVSKI O NASTAVKU AMERIČKE POMOĆI SRBIJI

MIHAJLOVIĆ I ROMANOVSKI O NASTAVKU AMERIČKE POMOĆI SRBIJI

23/06/2015 Off By

“Razgovarali smo i o mogućnostima za buduću saradnju u oblastima unapređenja položaja žena i poboljšanju položaja Srbije na “Duing biznis” listi Svetske banke o uslovima poslovanja


Alina Romanowski, deputy assistant administrator, Bureau for the Middle East, U.S. Agency for International Development pauses while testifying on Capitol Hill in Washington, Tuesday, Oct. 29, 2013, before the House Foreign Affairs Committee hearing on the ongoing situation in Egypt. (AP Photo/ Evan Vucci)

Alina Romanovski

Ranka Čičak

POTPREDSEDNICA Vlade Srbije Zorana Mihajlović i koordinatorka pomoći za Evropu pri američkom Stejt departmentu Alina Romanovski razgovarale su danas u Beogradu o nastavku pomoći SAD Srbiji.

Mihajlovićeva je novinarima nakon sastanka u Vladi Srbije rekla da je razmotrena dosadašnja saradnja i rad na donošenju zakona i poboljšanju poslovne klime u Srbiji.
“Razgovarali smo i o mogućnostima za buduću saradnju u oblastima unapređenja položaja žena i poboljšanju položaja Srbije na “Duing biznis” listi Svetske banke o uslovima poslovanja. Ovaj sastanak je samo početak nastavka dobre saradnje koju smo imali”, rekla je Mihajlovićeva. Romanovski, koja je od marta 2015. u Stejt departmentu zadužena za koordinaciju programa pomoći SAD za Evropu, sa fokusom na Zapadni Balkan, rekla je da su na sastanku razgovarali o uticaju dosadašnje američke pomoći na razvoj ekonomije i sprovođenje reformi u Srbiji.
“Razmatrali smo mogućnosti za nastavak saradnje u oblastima bitnim za Srbiju, kao što su osnaživanje žena. Bitno je pružiti podsticaj i pomoć ženama da pokrenu sopstveni posao ili da se zaposle”, rekla je Romanovski.
Na sastanku je razgovarano i o predlozima za dalje pravce delovanja Projekta za bolje uslove poslovanja u Srbiji, u koji je Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) za pet godina uložila 19,5 miliona dolara. Program je produžen do kraja 2017. godine i izdvojeno je dodatnih četiri miliona dolara za njegovu realizaciju. <


POLITIKA

 

konferencija196KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: SPREMAN DA IDE U SREBRENICU I ODA POČAST ŽRTVAMA

“Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odam počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama”, izjavio je Vučić i dodao

 

dacic.jpg144REDOVNA MESEČNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE MINISTRA DAČIĆA

Ranka Čičak MINISTAR spoljnih poslova, Ivica Dačić na današnoj konferenciji za novinare rekao da je za srpsko pristupanje

 

 

aleksandar-vucic-ivica-dacic-VUČIĆ I DAČIĆ NA KONFERENCIJI POČASNIH KONZULA SRBIJE

NA KONFERENCIJI počasnih konzula  Republike Srbije predsdenik srpske Vlade,  Aleksandar Vučić i  prvi potpredsednik i

 

 

 

aleksandar-vucic-tomislav-nikolic-1387833188-416791ALEKSANDAR VUČIĆ: NEMAM SNAGE ZA STRANAČKE SUKOBE

Ranka Čičak   PATFORMA predsednika Srbije Tomislava Nikolića o Kosovu i Metohiji ozibljan tekst o kojem će se