Otvorena izložba “Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti i sećanja” u MAU

Otvorena izložba “Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti i sećanja” u MAU

14/04/2022 Off By BERB

Foto: Marija Piroški

 

U Muzeju afričke umetnosti sinoć je otvorena izložba „Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja“, kroz koju nam se svojim radovima predstavilo deset angolskih umetnika na temu savremene umetnosti Angole.

Izložbu Reflect #2 otvorio je počasni gost Nј. Е. Gоspоdin Alcino Izata da Konsejsao, Аmbаsаdоr Rеpublikе Аngоlе u Beogradu, i on je tim povodom istakao značaj saradnje između Srbije i Angole i u domenu savremene umetnosti i stvaralaštva. Nj. Ekselencija je ovom prilikom donirala tri predmeta za stalnu zbirku Muzeja afričke umetnosti u Beogradu.
Događaju su takođe prisustvovali članovi diplomatskog kora gospodin Žoao Alvim, zamenik šefa misije ambasade Portugalije, kao i Ambasador Brazila – Nj. E. Gospodin Žoze Mauro Da Fonseka Kosta Kouto i Ambasador Kube – gospodin Gustavo Tristá Del Todo.
Otvaranju izložbe je prisustvovao zapažen broj posetilaca, a pored autora, kustosa i saradnika, okupilo se i mnoštvo poklonika afričke umetnosti, kao i predstavnika medija.
U narednim danima u Muzeju afričke umetnosti će biti upriličeni prateći programi tekuće izložbe „Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja“, a posebno treba izdvojiti: „Glas umetnika“, vođenje umetnika Kristijana Mangova i Osvalda Fereire kroz izložbu Reflect #2, u četvrtak, 14. aprila u 17 časova, kao i Okrugli sto na temu „Angolska umetnost danas u okvirima galerijskog sistema“, u kome učestvuju: Sonja Ribeiro, Grasa Rodrigez i Ngoi Salukombo (THIS IS NOT A WHITE CUBE galerija), Emilia Epštajn i Ana Knežević (Muzej afričke umetnosti), u petak, 15. aprila u 17 časova.