Подстицање образовања младих и развој талената

Подстицање образовања младих и развој талената

14/04/2022 Off By BERB

Foto: Marina Jančević

 

Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Владе Републике Србије Милан Добријевић поручио је данас, на отварању АФА Talent Development Форума у Београду, да је од кључне важности да и институције и привредни сектор заједно буду укључени у подстицање образовања младих људи.

 

Добријевић је истакао да несумњиво, улагањем у будућност младих улажемо у будућност Србије, нагласивши да је Влада Србије посвећена развоју савременог образовања и од кључне је важности да смо сви укључени у овај процес.

Он је навео да је посебна пажња усмерена ка дигитализацији и развоју дигиталних компетенција младих с обзиром на изазове савременог доба и подсетио на то да ће пројектом „Повезане школе“ бити омогућена потпуна дигитализација образовног система у Србији.

Државни секретар је истакао да је ресорно министарство у периоду од 2016. године определило више од 26 милиона и 900 хиљада динара за организацију такмичења младих у областима рачунарства, информатике, математике и физике, указујући да је то министарство препознало значај улагања у јачање и чување младих талената и будућих професионалаца у Републици Србији.

Talent Development Форум у организацији АФА, окупио је експерте из области бизниса, образовања, дипломатије и државних институција који су говорили на тему „Креирање и развој талената – одговорност образовног и пословног сектора“. На Форуму је такође одржана и дебата између студената са Економског факултета и Факултета организационих наука са Универзитета у Београду.