Значајан простор за интензивирање сарадње са Катаром

Значајан простор за интензивирање сарадње са Катаром

08/04/2022 Off By BERB

Фото: Министарство финансија.

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали састао се данас са амбасадором Државе Катар у Србији Фаресом Румијем Ал Нуамијем, са којим је разговарао о односима две земље, и могућностима за њихово даље унапређење.

 

Министар Мали и амбасадор Ал Нуами су се сложили да постоје велике могућности за развој сарадње две земље, како у области образовања, спорта и културе, тако и на пољу економије, те да ће се у наредном периоду радити на јачању тих веза.

Министар Мали је амбасадору представио економске резултате Републике Србије и нагласио да је наша земља у претходне две године пандемије била најбрже растућа економија у Европи. Министар је истакао да је Влада Србије у пандемији реаговала брзо и ефикасно и показала да је кредибилна Влада која зна да брине о својим грађанима и привреди.

Синиша Мали је представио и инвестиционе потенцијале Србије, и истакао да је наша земља успешна у привлачењу страних директних инвестиција на Западном Балкану, те да је прошле године привукла рекордних 3,9 милијарди евра страних директних инвестиција.