HUMANI GEST MINISTRA GAŠIĆA

HUMANI GEST MINISTRA GAŠIĆA

22/06/2015 Off By

 

Nakon razgovora u kome je Vranjanac predočio svoju situaciju, Gašić je istakao da ne može da promeni odluku suda koja obavezuje Vranjanca da izmiri dugovanja prema Ministarstvu odbrane, ali da u skladu sa svojim ovlašćenjima, može da pošalje pravni tim koji će naći adekvatno zakonsko rešenje. Ostatak duga, kako je naglasio ministar Gašić, on će izmiriti ličnim sredstvima


BAN_7980

Press služba Ministarstva VS

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić posetio je danas penzionisanog starijeg vodnika Nenada Vranjanca, korisnika vojne invalidske penzije, u njegovom domu u Leskovcu. Vranjanac se, naime nedavno obratio za pomoć ministru odbrane zbog problema sa statusnim pitanjima, koja su, po njegovim navodima, posledica administrativne greške.

Nakon razgovora u kome je Vranjanac predočio svoju situaciju, Gašić je istakao da ne može da promeni odluku suda koja obavezuje Vranjanca da izmiri dugovanja prema Ministarstvu odbrane, ali da u skladu sa svojim ovlašćenjima, može da pošalje pravni tim koji će naći adekvatno zakonsko rešenje. Ostatak duga, kako je naglasio ministar Gašić, on će izmiriti ličnim sredstvima.

Obraćajući se novinarima, ministar Gašić je naglasio da je mnogo ovakvih slučajeva u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije kojima treba pomoć, ali i mnogo slučajeva ljudi koji su bespravno uživali u određenim nadoknadama, koje nakon određenog vremena moraju da se vrate sistemu odbrane.

– Mi smo kod Nenada našli rešenje i ja ću lično da pokrijem njegov dug, jer mislim da je jako bolestan. Moramo da mu omogućimo i da boravi u odgovarajućoj banji, za šta je sredstva opredelio fond SOVO. Nažalost, imamo mnogo takvih slučajeva u Vojsci. Sud je doneo odluku i ja tu ne smem i ne mogu da se mešam, ali ovo je način na koji mogu da pomognem – poručio je ministar Gašić dodajući da će u narednim danima pravni tim posetiti Vranjanca u cilju daljeg rešavanja njegovog problema.

Odgovarajući na novinarska pitanja u veći predstojećeg Sajma naoružanja i vojne opreme „Partner 2015“, ministar odbrane je istakao da se večeras očekuje dolazak prvih delegacija, među kojima i četiri ministra odbrane i 14 visokih delegacija kao i da će se na Sajmu predstaviti više od 120 domaćih i stranih izlagača.

– Očekujemo da, nakon toliko godina, Srbija pokaže sav svoj potencijal kada je namenska industrija u pitanju. U 2015. godini očekujemo značajnije rezultate u odnosu na prethodni period kada je reč o izvozu naoružanja i vojne opreme – naglasio je ministar Gašić dodajući da izvoz proizvoda iz fabrika namenske danas beleži konstantu i iznosi 270 miliona dolara godišnje, a očekuje sa da taj promet bude i veći.

Prema njegovim rečima, posetioci će biti u prilici da na Sajmu vide i nekoliko novih eksponata koje su Vojnotehnički institut i fabrike namenske industrije usvojili u prethodnom periodu.<


DANAS

 

srbija-1POZIV UGOSTITELJIMA OKO DODELE VAUČERA

  Na ovaj poziv mogu se prijaviti ugostitelji sa teritorije Republike Srbije, izuzev ugostitelja koji pružaju usluge smeštaja

 

 

 

Beograd, 21. juna 2015 - Direktor NA Tanjug Branka Djukic (S) i nemacki ambasador u Srbiji Hajnc Vilhelm (S) na prijemu povodom 15 godina nemacko-srpske razvojne saradnje na brodu MS Delta star u Beogradu. Ambasador Vilhelm je danas izjavio da je od 2000. godine Nemacka najveci bilateralni i multilateralni donator Srbiji. FOTO TANJUG / DRAGAN STANKOVIC / tj

PRIJEM POVODOM 15 GODINA NEMAČKO – SRPSKE RAZVOJNE SARADNJE

Ambasador Nemačke u Beogradu Hajnc Vilhelm je na prijemu povodom 15 godina nemačko – srpske razvojne saradnje izrazio

 

dacic_-_oebsDAČIĆ: NISMO JOŠ DOBILI ODGOVOR NA PISMO UPUĆENO STALNIM ČLANICAMA SAVETA BEZBEDNOSTI UN

Dačić izjavio je da je EU, ukoliuko je tačno da je od Rusije tražila izgradnju istočnog gasnog prstena

 

 

konferencija196KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA: SPREMAN DA IDE U SREBRENICU I ODA POČAST ŽRTVAMA

“Ako Bošnjaci budu želeli biću spreman da odam počast muslimanskim i bošnjačkim žrtvama”, izjavio je Vučić i dodao