50 godina filma Valter brani Sarajevo

50 godina filma Valter brani Sarajevo

04/04/2022 Off By BERB
Foto: Privatna arhiva porodice Živojinović
Kultni film „VALTER BRANI SARAJEVO“ premijerno je prikazan pre 50 godina u sarajevskoj Skenderiji i još uvek drži rekord po broju gledalaca jednog filma proizvedenog na području bivše Jugoslavije.

Tim povodom u sredu, 6. aprila u 19h, u restoranu „Walter“ u tržnom centru Galerija (Beograd na vodi), će se okupiti svi oni koji su najpozvaniji da govore o značaju ovog filma, njegovom uspehu posebno u Kini, o Bati Živojinoviću, anegdotama sa snimanja i drugim zanimljivostima vezanim za ovo kultno ostvarenje.

Događaju će prisustvovati:

Igor Galo, glumac, reditelj i producent – igrao je ulogu Mališe i jedini je živi glumac iz plejade vrhunskih glumaca koji su igrali u filmu

Dr Nele Karajlić, muzičar, književnik i scenarista

image description

Radoslav Zelenović, upravnik Audio-vizuelnog Arhiva i Centra za digitalizaciju Srpske akademije nauka, a 24 godine je bio na čelu Jugoslovenske kinoteke

Miljko Živojinović, sin Bate Živojinovića

 

 

 

 

Tokom događaja će biti prikazani video i foto materijali sa snimanja filma, a biće izloženi i radovi mladog slikara Pavla Maksimovića, koji je, iako ima samo 21 godinu, inspiraciju za pop-art dela pronašao baš u ovom filmu i vrednostima koje promoviše.